Aliens vs. Predator Multiplayer Preview

  Binnenkort komt SEGA met haar nieuwste game Aliens vs. Predator. Wij hebben de kans gehad om met de Deathmatch modus aan de slag te gaan, en deze hebben wij dan ook eens flink aan de tand gevoeld.

  Filmgame
  Filmgames draaien meestal om het verhaal uit de film, met hier en daar soms nog wat extra’s. Over het algemeen zijn dit dan ook singleplayer games en als ze dan al een multiplayer modus hebben, is deze vaak redelijk klein uitgewerkt. Nu leent het eeuwenoude ritueel tussen de Aliens en de Predator zich juist uitermate goed voor multiplayer gaming en daar is in deze game gretig gebruik van gemaakt.

  Zo is Aliens vs. Predator namelijk voorzien van maar liefst zeven multiplayer modi, waaronder de klassieke Deathmatch modus die wij gespeeld hebben. In deze modus kun je met maximaal acht spelers tegelijk spelen als zijnde een Alien, Predator of Marine.

  Aliens vs. Predator Screenshot 136647 Aliens vs. Predator Screenshot 125309 Aliens vs. Predator Screenshot 136657

  Drie rassen
  Dit is natuurlijk erg origineel voor een game, want meestal draait het om één of twee rassen die zo’n beetje hetzelfde kunnen. In AvP heeft ieder van deze rassen zo haar eigen sterke, maar ook zwakke punten. De Aliens moeten het bijvoorbeeld van hun snelheid en kracht hebben om overal tegenaan te klimmen, terwijl de Predator het meer van wat beter sluipwerk en zijn arsenaal aan wapens moet hebben. Deze laatste kan dan ook onzichtbaar worden en heeft een thermische en nachtvisie, waardoor zijn tegenstanders beter zichtbaar zijn. De Marines moeten het vooral van hun vuurkracht en teamwork hebben.

  Toch is er een soort balans in de verdeling gemaakt, want er zijn veel meer Marines dan Aliens en Predators op de map aanwezig. Ook begin je niet direct met alle wapens, maar deze liggen over de map verspreid. Dit is natuurlijk erg handig voor de Predator en de Marines, maar ook voor de Aliens. Deze moeten het namelijk niet van wapens hebben en zijn dus direct klaar voor de strijd.

  Uiteindelijk is het dus toch de Marine die onderaan de voedselketen lijkt te staan in deze modus, daar deze het kwetsbaarste is en ook nog eens naar wapens moet gaan zoeken.

  Aliens vs. Predator Screenshot 136653 Aliens vs. Predator Screenshot 111342 Aliens vs. Predator Screenshot 125311

  Gruwelijk
  Ondanks het feit dat de mens het zwakkere ras lijkt, kan ze natuurlijk nog wel van zich af bijten. Als je eenmaal wat wapens hebt gevonden sta je namelijk ineens een stuk sterker in je schoenen. Je moet wel goed oppassen, want voordat je het weet word je door een Predator of een Alien te grazen genomen en met één enkele klap uitgeschakeld. Deze twee rassen hebben namelijk een soort Finishing Moves, waarbij ze de tegenstander op gruwelijke wijze om het leven brengen. Dit is erg spectaculair om te zien als je het uitvoert.

  Over het algemeen ziet de game er trouwens sowieso erg goed uit. De personages zijn stuk voor stuk netjes uitgewerkt en ook de levels zien er erg goed uit. Deze stralen namelijk de sfeer van de Aliens films helemaal uit en dat doet de game natuurlijk alleen maar ten goede. Als we hier al naar kijken, hoeven we ons niet druk over te maken over de sfeer in de singleplayermodus.

  Aliens vs. Predator Screenshot 115030 Aliens vs. Predator Screenshot 115028 Aliens vs. Predator Screenshot 115026

  Niet alleen maar goeds
  Toch is er niet alleen maar goeds te melden. De game ziet er dan erg goed uit, maar het blijkt erg lastig om een goede match te vinden. Dit is, als je er al een kunt vinden. Rebellion heeft al op dit probleem gereageerd met de melding dat het intussen voor de PlayStation 3 versie is opgelost, maar het blijft moeilijk matches vinden op de Xbox 360.
  Hopelijk heeft de uiteindelijke versie van de game hier geen last van, want het kan een flinke domper op een goede game zijn.

  {mig:d9b988hqyVmb}

  Let the games begin
  Maar al met al verwachten we dat Aliens vs. Predator een toffe game zal worden. De Deathmatch modus is gruwelijk vet en de hele game ziet er goed uit. Verwacht wordt dat dit in de uiteindelijke versie net zo zal zijn. Wel is het te hopen dat er voor de multiplayer genoeg mensen zijn om een match te vinden want momenteel is dat nog wat schaars. Maar dat zal ongetwijfeld goed komen. Laat de aliens maar komen!

  Aliens vs. Predator

  Verkijgbaar vanaf 19 february 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.