Zorgt nieuwe iPhone functie straks voor geld overmaken met pinpas?

News
vrijdag, 28 januari 2022 om 11:00
iphone 410324 1920f1573043333
Met de telefoon ergens betalen, via bijvoorbeeld Apple Pay, is al een tijdje mogelijk. Een functie die alleen nog op zich laat wachten is geld overmaken via een pinpas naar een iPhone, maar hier komt binnenkort verandering in. Dat geldt eerst alleen voor de Verenigde Staten. De vraag is wanneer dit naar Europa komt.
Bloomberg laat op haar website weten dat deze functie mogelijk in de komende maanden beschikbaar wordt voor iedereen met een iPhone in Amerika. De functie staat dan toe dat je met je pinpas geld kan overmaken naar andere telefoons. Of de functie pinautomaten gaat vervangen is onwaarschijnlijk, maar dat zal ongetwijfeld handig zijn voor menig iPhone gebruiker.
Om de functie te gebruiken zal geen extra hardware nodig zijn. Apple maakt namelijk gebruik van NFC’s die in iPhones zitten. Dit is een chip die iPhones vanaf 2014 hebben. Dit betekent dat iPhones die ouder zijn dan de iPhone 6 de functie waarschijnlijk niet kunnen gebruiken. De technologie die gebruikt wordt is volgens Bloomberg die van Mobeewave. Dit is een Canadees bedrijf dat in 2020 overgenomen is door Apple en bezig is met creditcardbetalingen voor iPhones. Apple is ondertussen ook druk bezig met haar iPad Pro.

Komt de iPhone functie ook naar Europa?

Of de functie ook meteen naar Europa toekomst is onwaarschijnlijk. De functie Apple Cash, waarmee gebruikers geld naar elkaar over kunnen maken in iMessage, is bijvoorbeeld ook nog niet beschikbaar in de EU. De functie zal waarschijnlijk in de 15.4 iOS update zitten, een beta versie daarvan komt uit in de lente van 2022. De functie zal vooral handig worden voor mensen die bijvoorbeeld op een markt werken of een kleine kapperszaak beginnen. Die hoeven nu geen pinapparaat te kopen en kunnen in plaats daarvan de telefoon gebruiken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties