Waar is Viaplay het goedkoopst?

Article
vrijdag, 28 januari 2022 om 10:30
viaplayf1647263873
Viaplay is een nieuwe streamingdienst die binnenkort naar Nederland komt. Een groot onderdeel van Viaplay zijn de rechten voor de Formule 1. De wedstrijden zullen namelijk uitgezonden worden via deze dienst. Wie zich dus hiervoor, of voor een andere reden wil abonneren op Viaplay, wil dit natuurlijk wel voor de beste prijs. Er zijn namelijk verschillende manieren om Viaplay aan te schaffen voor een goedkoper bedrag.

Hoeveel kost Viaplay voor nieuwe abonnees?

Als je direct een abonnement afsluit bij Viaplay dan ben je 13,99 euro kwijt. Dit bedrag ben je daarna ook maandelijks kwijt aan de streamingdienst. Hiervoor krijg je dus toegang tot verschillende films en series. Dit is niet het enige, want ook sport wordt een groot onderdeel van het aanbod van Viaplay. Het grootste is betreft Formule 1. Doordat Max Verstappen onlangs wereldkampioen is geworden, is dit een stuk populairder geworden in Nederland. Viaplay is dus slim geweest om hier de rechten van te verkrijgen.
geld besparen 1f1595849651

Kan het goedkoper?

Om goedkoper uit te zijn met een Viaplay abonnement moet je bij de grote providers Ziggo en KPN zijn. Viaplay heeft namelijk een deal gesloten met KPN en Ziggo die ervoor zorgt dat gebruikers van de beide providers korting kunnen krijgen op de nieuwe Zweedse streamingdienst. In beide gevallen is dit wel tijdelijk, maar dan kan je tenminste wel kijken of je het waard vindt om het volledige bedrag iedere maand te betalen voor de dienst.

Welke deal is er voor klanten van KPN?

Bij KPN zijn de mogelijke nieuwe klanten van KPN degenen die voordeel halen uit de deal. Wie namelijk als nieuwe klant een KPN abonnement afsluit krijgt negen maanden lang gratis Viaplay. Abonnees die momenteel al een KPN abonnement hebben komen minder voordelig uit. Deze krijgen namelijk korting waardoor het abonnement 9,99 euro per maand kost tot augustus. Klanten die internet, mobiel en Viaplay bundelen kunnen tot wel 12,50 euro korting krijgen.
ziggof1677671421

Welke deal is er voor Ziggo klanten?

Bij Ziggo is er een andere actie aan de gang. Bestaande abonnees kunnen korting krijgen op Viaplay. Ziggo gebruikers kunnen namelijk de eerste vier maanden voor 20 euro kijken en daarna moeten ze een vast abonnement aanschaffen voor de vaste prijs van 13,99 per maand. De actie is alleen voor bestaande klanten. Nieuwe klanten krijgen niet zoals KPN nog meer korting op het abonnement. Er gaan ook verhalen rond dat Ziggo Viaplay lineair zal uitzenden, maar of dit ook inderdaad zo zal zijn wordt later pas duidelijk.

Via welke manier ben je het goedkoopst uit?

Om dus korting te krijgen op je Viaplay abonnement moet je bij de grote providers zijn. Bij KPN bespaar je 30 euro in totaal op het abonnement in de maanden dat je korting krijgt als vaste klant. Bij Ziggo bespaar je 35,96 euro, omdat je voor de eerste vier maanden maar 20 euro betaalt.
Voor Ziggo klanten lijkt het dus het meest voordelig, behalve als je bij KPN dus Internet en mobiel in een bundel neemt met Viaplay. Ziggo klanten kunnen ook overstappen naar KPN om een jaar gratis Viaplay te kijken, maar dan moet je dus zo graag gratis Viaplay willen kijken dat je wil overstappen naar een andere provider.