Zoom gaat wachtwoord voor videogesprekken verplichten

News
woensdag, 06 mei 2020 om 15:30
internet screen security protection 60504 1f1588771494
De videobeldienst Zoom is sinds de uitbraak van het coronavirus extreem snel gegroeid, maar heeft daarmee ook last gekregen van beveiligingsproblemen. Het bedrijf gaat daarom verplicht een wachtwoord instellen voor videogesprekken.
Het is voor Zoom elke dag weer afwachten wat voor nieuws er binnenkomt. De ene keer kan het bedrijf met trots melden dat het de mijlpaal van 300 miljoen gebruikers heeft bereikt, terwijl het de dag erna te maken krijgt met een andere manier waarop ongewenste gasten toegang krijgen tot een videogesprek. Dat laatste heeft zelfs al een bijnaam kregen: Zoom-bombing.
Omdat dat te voorkomen gaat het bedrijf vanaf zaterdag een verandering invoeren, dat meldt Zoom via een blogpost. Na de update kunnen gebruikers alleen een videogesprek aanmaken met een wachtwoord. Momenteel is dat alleen een optie, maar in verdere ‘inbraken’ te voorkomen wil Zoom dat elk gesprek beveiligd is.

Meer beveiligingsopties voor klanten

De verandering geldt vooralsnog alleen voor gratis gebruikers. Betalende klanten kunnen nog wel videogesprekken aanmaken zonder wachtwoord, maar hebben ook andere opties gekregen om het gesprek te beveiligen. Zo kunnen die gebruikers bijvoorbeeld de unieke code voor een vergadering uitschakelen, waarmee normaal een specifiek gesprek kan worden gevonden.