Zombie-game Dead Island 2 doet goede zaken in de eerste dagen

News
dinsdag, 25 april 2023 om 16:00
dead island 2 brutef1678295420
Dead Island 2 heeft goede zaken gedaan in de eerste paar dagen na release. De zombie-game is nu al namelijk meer dan één miljoen keer verkocht.
De ontwikkeling van Dead Island 2 is niet bepaald van een leien dakje gegaan. De eerste trailer werd al getoond in 2014, maar de game is pas afgelopen vrijdag uitgekomen. De ontwikkeling is door de jaren heen naar verschillende ontwikkelaars gegaan, totdat Dambusters in 2019 het project overnam en helemaal vanaf nul is begonnen.
Die frisse blik en een nieuw paar handen heeft Dead Island 2 veel goeds gedaan. Zo kreeg de game in onze review een welverdiende 8.5, dankzij de anatomisch opgebouwde zombies, een grote hoeveelheid aan content en wapens en de ruimte voor exploratie .Ook veel spelers zijn overtuigd. Dambusters en uitgever Deep Silver hebben namelijk bekendgemaakt dat Dead Island 2 in drie dagen al één miljoen keer is verkocht.

Veel dode zombies in Dead Island 2

Naast de verkoopcijfers hebben de uitgever en ontwikkelaars ook een aantal interessante cijfers gedeeld. Zo zijn er ondertussen al 11 miljoen uur in de game gestopt, wat gemiddeld met 11 uur per speler over drie dagen een opvallend hoog getal is. Tijdens het avontuur in HELL-A zijn spelers al 28 miljoen keer gestorven.
De zombies gaat het nog een stuk slechter af. Zo zijn er 45 miljoen zombies in tweeën gespleten, zijn er maar liefst 756 miljoen ledematen afgehakt en zijn er in totaal 1,1 miljard zombies geslacht.