Metacritic gaat strenger optreden tegen ‘review bombing’

News
dinsdag, 25 april 2023 om 15:30
horizon forbidden west 2f1632911376
Een snelle indicatie van hoe goed een game of film is kan handig zijn. Je kunt dan vaak terecht bij sites als Metacritic, die verschillende reviews verzamelen en een gemiddeld cijfer berekenen. Veel van dit soort sites hebben alleen last van ‘review bombing’ en daar gaat Metacritic iets aan doen.
Meningsverschillen over media zijn onvermijdelijk dus zelfs de beste games, films en series krijgen wel eens een negatieve recensie. Maar steeds vaker hebben nieuwe titels last van review bombing, waarbij gebruikers een zo laag mogelijke score geven omdat ze het oneens zijn met een politieke lading van een werk, of één detail groter maken dat het is. Review bombers hopen dat de gemiddelde score van een titel dan significant omlaag gaat.
Review bombing levert problemen op en dat is niet alleen omdat de ‘review’ zelf meestal niet te goeder trouw is. Vaak bevatten deze reviews namelijk ook taalgebruik dat als kwetsend opgevat kan worden, of zelfs kan gelden als haatzaaiing. Vandaar dat Metacritic het probleem nu gaat aanpakken.

Horizon Forbidden West DLC aanleiding voor aanpak review bombing

Metacritic onthult de nieuwe plannen rondom review bombing in een statement aan Eurogamer over de onlangs verschenen DLC voor Horizon Forbidden West. De DLC is namelijk een recent slachtoffer van review bombing: veel reviews van gebruikers staan vol homohaat. Dat is in strijd met de regels van Metacritic.
De site gaat daarom hulpmiddelen en processen ontwikkelen om reviews die kwetsend zijn beter te kunnen modereren, uiteraard ook voor andere titels dan Horizon Forbidden West. Hoe deze hulpmiddelen en processen er precies uit komen te zien is nog niet bekend, maar ze worden in de komende maanden ingevoerd. In de tussentijd worden meldingen van reviews die de regels breken ook al zeer serieus genomen: er zijn al verschillende reviews voor de Horizon Forbidden West DLC verwijderd.