Dead Island 2 release flink naar voren geschoven

News
woensdag, 15 februari 2023 om 13:45
dead island 2f1644568923
Het heeft flink wat jaren geduurd, maar Dead Island 2 ligt eindelijk klaar om uitgebracht te worden. Waar de game eerder nog uitgesteld werd naar april van dit jaar, heeft uitgever Deep Silver nu beter nieuws voor de fans. De release van Dead Island 2 wordt namelijk naar voren geschoven!
Goed nieuws dus voor zombiefans die zin hebben in het bloederige avontuur van ontwikkelaar Dambuster Studios. De originiele Dead Island 2 release stond gepland voor 28 april 2023. Maar op Twitter deelt het officiële Dead Island-account nu dat de game 'gold' is en dus van begin tot eind af en speelbaar is. De aankomende tijd wordt dus enkel nog gebruikt om bugs uit de game te vissen en de laatste oneffenheden weg te werken.
Samen met dat goede nieuws is ook de nieuwe releasedatum bekendgemaakt: 21 april 2023. De game komt dus een hele week eerder uit dan gepland en dat is voor fans van de zombie franchise natuurlijk geweldig nieuws. Na de lange weg die Dead Island 2 heeft ondergaan, is het goed om te zien dat de game eindelijk in een complete en speelbare staat is.

Dead Island 2 release komt bijna 10 jaar na aankondiging

De titel werd oorspronkelijk al in 2014 aangekondigd, toen nog in ontwikkeling bij Yager Development, bekend van onder andere Spec Ops: The Line. Die studio werd twee jaar later echter van het project gegooid. Bijna 10 jaar na de originele aankondiging ziet Dead Island 2 dan eindelijk het licht, hetzij in een ander jasje dan werd beloofd in die eerste trailer.