Zo ziet het tijdschema voor de F1 GP van Hongarije 2023 eruit

News
maandag, 17 juli 2023 om 9:30
max verstappen gp hongarije 2022f1689578540
Na een weekje rust is het aankomend weekend weer tijd voor de volgende race op de F1-kalender. Nu is het de beurt van de GP van Hongarije en zo ziet het tijdschema voor het raceweekend eruit.
De Hungaroring is een vrij opvallend circuit. De baan is namelijk vrij smal en wordt dan ook vaak omschreven als ‘Monaco zonder muren’. Je zou dan ook verwachten dat er normaal niet veel actie plaatsvindt op het circuit, maar dat is helemaal niet het geval. De GP van Hongarije biedt normaal veel actie, zoals we ook de afgelopen paar jaar hebben gezien.
Dit jaar kijken helemaal veel mensen uit naar de race. Niet vanwege een bepaalde battle, maar vanwege een ‘nieuwe’ coureur. Het wordt de vuurdoop van Daniel Ricciardo in de AlphaTauri en zijn eerste kans om te laten zien wat hij in zijn mars heeft tegenover Yuki Tsunoda. En als hij de rest van het seizoen indruk kan maken, dan kan hij mogelijk zelf het stoeltje van Sergio Perez overnemen bij Red Bull Racing voor 2024.

Spannende strijd in Hongarije?

Maar daarnaast kan de Hungaroring ons ook weer veel spektakel bieden. Hoewel de kans groot is dat Max Verstappen weer verdwijnt aan de horizon, wordt de strijd achter de wereldkampioen elk weekend spannender. Sinds de GP van Groot-Brittannië lijkt McLaren zich nu namelijk ook aangesloten te hebben in de strijd tussen Mercedes, Ferrari en Aston Martin.
Wil je niks missen tijdens het raceweekend voor de GP van Hongarije, dan moet je goed het tijdschema in de gaten houden. HIeronder hebben we alle tijden voor de verschillende sessies op een rijtje gezet.