WhatsApp krijgt pollfunctie voor groepsgesprekken

News
maandag, 07 maart 2022 om 14:30
2021 09 07 whatsappf1631050886
Afspreken met vrienden via WhatsApp gaat een stuk makkelijker worden. WhatsApp werkt namelijk aan een pollfunctie, waarin deelnemers van een groepsgesprek kunnen stemmen op de antwoorden die jij ze geeft.
WhatsApp is constant bezig om de app te verbeteren. Zo werd onlangs bekend dat het bedrijf bezig is met het vernieuwen van de belfunctie. Ook krijgen groepsgesprekken steeds meer functies, waaronder de mogelijkheid voor beheerders om berichten van andere deelnemers te verwijderen. Nu komt daar een nieuwe feature bij.
Volgens WABetInfo werkt WhatsApp aan een pollfunctie voor groepen. Die functie is nu nog verborgen in de nieuwste betaversie, maar een screenshot geeft al een idee over hoe de functie zal werken. Gebruikers kunnen zelf een vraag bedenken voor de poll en daar antwoorden bij opgeven. Handig wanneer je een datum moet prikken voor een avondje uit met vrienden of familie.

Kan iedereen een poll aanmaken?

Het is nog niet duidelijk of iedereen in de groep een poll aan kan maken of dat de functie alleen voor beheerders beschikbaar zal zijn. Ook is niet bekend hoeveel antwoordopties je kan opgeven en of je een tijdslimiet kan instellen. Daarnaast zegt WABetInfo ook niets over of het mogelijk is om in te stellen dat alleen de pollmaker de resultaten kan zien. Dat de functie in ontwikkeling is, is wel zeker.
Net als je gesprek is ook de poll beveiligd met end-to-end-encryptie. WhatsApp kan dus niet zien wat voor poll je maakt en wat de resultaten zijn.

Populair Nieuws

Laatste Reacties