Zo wil Blizzard het vertrouwen van spelers en werknemers weer terugwinnen

News
vrijdag, 21 januari 2022 om 11:30
world of warcraft the hordef1642756553
Door de misstanden bij Activision Blizzard hebben veel spelers en werknemers geen hoge pet meer op van de uitgever en ontwikkelaar. Mike Ybarra, de nieuwe baas bij Blizzard, probeert het vertrouwen nu terug te winnen.
Er zal veel nodig zijn om de reputatie van Blizzard weer op te bouwen naar de oude status. Waar de ontwikkelaar vroeger bekend stond als één van de meest originele en getalenteerde studio’s in de game-industrie met franchises als Warcraft, Diablo en Starcraft, daar zullen de meeste mensen nu denken aan de misstanden bij het bedrijf.
In een blogpost heeft Mike Ybarra, de nieuwe baas van Blizzard sinds het vertrek van J. Allen Brack, uitgelegd hoe hij het vertrouwen van spelers en werknemers weer wil terugwinnen. Dat laatste is dan ook de ‘topprioriteit’ van Ybarra.
Om dat te gaan doen zal Blizzard de executive en management teams direct gaan meten tegenover ‘culturele verbeteringen’. Volgens Ybarra betekent dat het succes en compensatie van de top, waaronder de nieuwe baas zelf, direct afhankelijk is van het creëren van een veilige, inclusieve en creatieve werkplek bij Blizzard.

Actief werken aan de werkcultuur bij Blizzard

Ybarra gaat dan ook meer full-time werknemers inhuren om de cultuur binnen het bedrijf te vergeten. Volgens de topman kwam dat voorheen vooral te liggen bij ‘employee resource groups’, gevuld met werknemers die al hun handen vol hadden met andere werkzaamheden. Voor het nieuwe team komt onder andere een ‘culture leader’, een nieuwe organisationele leider voor Human Resources en een Diversiteit, Gelijkheid en Inclusiviteit-leider.
De teams die onderzoek uitvoeren naar misstanden bij het bedrijf zijn daarnaast drie keer zo groot geworden en er zijn duidelijke gevolgen vastgesteld voor ‘onacceptabel gedrag’. Dat geldt volgens Ybarra voor alle werknemers bij Blizzard, inclusief de top.
Of deze veranderingen genoeg zullen zijn om het vertrouwen van spelers en werknemers terug te winnen, dat valt nog te bezien. In ieder geval is de aandacht van alle misstanden nu wel afgeleid doordat Activision Blizzard wordt overgenomen door Microsoft voor 69 miljard dollar.

Populair Nieuws