'GTA 6 krijgt veel betere physics voor auto’s'

News
dinsdag, 24 oktober 2023 om 10:00
gta 6f1626425209
Rockstar heeft nog altijd weinig onthuld over GTA 6. Maar af en toe lekt er wel iets uit over de game. Rockstar Magazine beweert bijvoorbeeld het één en ander te weten over de engine van de game, die onder andere de physics van auto’s veel complexer maakt.
De titel van Grand Theft Auto verwijst naar het stelen van auto’s en voertuigen zijn dan ook altijd een groot onderdeel geweest van de reeks. Volgens Rockstar Magazine, dat informatie zou hebben over de nieuwe versie van Rockstars RAGE engine, is er ook in GTA 6 weer veel aandacht aan auto’s besteed. Elk voertuig zou bijvoorbeeld veel meer polygons hebben, waardoor ongelukken en vervormingen veel realistischer zijn.
Bovendien wordt het besturen van de auto nu beïnvloed door eventuele customisation die je toepast. Rockstar Magazine noemt als voorbeeld dat auto’s met een spoiler beter in controle zijn te houden tijdens stormen. Dat wil niet zeggen dat het besturen van een auto ineens iets heeft van een simulatiegame in GTA 6: in grote lijnen moet het nog steeds voelen zoals in GTA 5.
Andere verbeteringen in de RAGE engine hebben betrekking op het water: dat zou nu in real time gesimuleerd worden, wat mogelijk betekent dat er nu ook meer te doen is op het water dan in eerdere titels. Er zijn ook verbeteringen in het licht, terwijl realistisch weer veel meer invloed heeft op gameplay dan voorheen. Uiteraard is er ook een grafische sprong, een veel grotere tussen Red Dead Redemption 2 en GTA 6 dan tussen GTA 5 en Red Dead Redemption 2, zo beweert Rockstar Magazine.

Wanneer is de release van GTA 6?

Het is momenteel nog onbekend wanneer GTA 6 verschijnt, maar er is wel reden om te geloven dat het volgend jaar is. GTA-uitgever Take 2 verwacht namelijk een enorme omzetstijging in het volgende belastingjaar. Als GTA 6 inderdaad volgend jaar verschijnt, kan er elk moment een trailer verschijnen.

Populair Nieuws