Hamilton en Leclerc gediskwalificeerd na F1 GP Verenigde Staten

News
maandag, 23 oktober 2023 om 10:30
lewis hamilton gp verenigde staten 2023f1698047530
Het harde werk van Lewis Hamilton tijdens de GP van de Verenigde Staten is voor niets geweest. De Mercedes-coureur en Charles Leclerc zijn namelijk gediskwalificeerd na afloop van de race.
Fans hebben lang gewacht op een echt gevecht voor de overwinning tussen Max Verstappen en coureurs uit andere teams. Tijdens de GP van de Verenigde Staten was het dan eindelijk zover. De Nederlander kampte met problemen met zijn remmen en moest hard vechten om als winnaar over de streep te komen. Lewis Hamilton eindigde namelijk minder dan twee seconden achter Verstappen.
Het zou alleen extra pijnlijk zijn geweest als de zevenvoudig wereldkampioen daadwerkelijk zijn grote rivaal had verslagen in Austin, Texas. De stewards hebben namelijk Hamilton én Charles Leclerc gediskwalificeerd na de GP van de Verenigde Staten. Dat meldt Formula1.com.

Waarom zijn de coureurs gediskwalificeerd?

De twee coureurs zijn uit de resultaten verwijderd, nadat bleek dat de auto’s niet voldeden aan de regels. De skids onderaan de auto zouden niet voldoen aan Artikel 3.5.9e van de technische regulaties.
De plank onderaan de auto’s wordt geïnspecteerd na elke race en mag niet teveel versleten zijn. Door de auto dichterbij de grond te rijden, kan er namelijk meer downforce worden gecreëerd door middel van ground effect. Teams moeten dus de juiste balans zien te vinden in de rijhoogte, waarin Mercedes en Ferrari dus niet in zijn geslaagd. De auto’s van George Russell en Carlos Sainz zijn wel goed door de test gekomen.