Twee kantoren van Unity gesloten na doodsbedreiging

News
vrijdag, 15 september 2023 om 13:00
coding ontwikkelaarf1694595258
Unity is deze week in opspraak geraakt door een verandering in de voorwaarden. Sommige ontwikkelaars zijn zo boos, dat er doodsbedreigingen zijn geuit. Twee kantoren van Unity zijn uit voorzorg gesloten.
Sinds de aankondiging dat de voorwaarden van Unity veranderd worden, is er veel woede ontstaan. Sommige ontwikkelaars zeggen zelfs dat ze hun huis of complete inkomen kunnen kwijtraken door de verandering.
Het gaat nu zo ver, dat er een doodsbedreiging is binnengekomen bij Unity. Dat meldt Bloomberg. De dreiging is zo geloofwaardig dat er is besloten om twee kantoren van het bedrijf te sluiten. In Austin en San Francisco gaan de deuren op slot.

“We zijn vandaag op de hoogte gebracht van een mogelijke dreiging voor een aantal van onze kantoren. We hebben onmiddellijk proactieve maatregelen genomen om de veiligheid van onze medewerkers te waarborgen, wat onze hoogste prioriteit is. We sluiten vandaag en morgen onze kantoren die mogelijk doelwit zijn van deze dreiging en werken volledig mee aan het onderzoek.”

Wat verandert er bij Unity?

Unity is een populaire engine om te gebruiken voor veel ontwikkelaars, omdat het eenvoudig werken is met het programma. Om Unity te gebruiken moet er een jaarlijks bedrag worden betaald, maar het bedrijf achter de engine wil nu meer geld zien.
In de voorwaarden heeft Unity nu opgenomen dat gebruikers moeten betalen voor elke install van een game, wanneer er een bepaalde grens van inkomsten en downloads is bereikt. Die kosten komen bovenop de jaarlijkse fee. Het kan ervoor zorgen, helemaal in het geval van indie games, dat de kosten hoger worden dan de inkomsten.
De kosten zijn ook niet alleen voor toekomstige games, maar ook titels die allang al uitgebracht zijn. Ontwikkelaars kunnen dus nu ineens achteraf veel kosten op hun dak krijgen.

Populair Nieuws