Zo laat gaat de F1 GP van Oostenrijk en de sprintrace van start

News
dinsdag, 27 juni 2023 om 9:30
max verstappen gp oostenrijk 2022f1687850022
Na een weekje rust is het aankomend weekend weer tijd voor de volgende race. Zo laat zullen de GP van Oostenrijk en de sprintrace op zaterdag van start gaan op de Red Bull Ring.
Sinds de opkomst van Max Verstappen in de Formule 1 reizen er elk jaar duizenden Verstappen-fans af naar de GP van Oostenrijk. Net zoals vorig jaar zullen de tribunes van de Red Bull Ring dan ook oranje kleuren door alle toeschouwers.
Maar dat is niet het enige dat opvallend is aan het raceweekend in de bergen van Oostenrijk. Het is namelijk ook tijd voor de volgende sprintrace. Dat betekent dat het raceweekend er qua planning weer behoorlijk anders uitziet dan een normaal weekend, helemaal sinds de nieuwe regels voor sprintraces die eerder dit jaar zijn geïntroduceerd.

Sprinten in Oostenrijk

Zo zal er op vrijdag maar één vrije training worden georganiseerd, gevolgd door de kwalificatie voor de Grand Prix later op de middag. Zaterdag zal er vervolgens een speciale kwalificatie zijn voor de sprintrace en een paar uur later gaat de race in kwestie van start. En dan is het zondag uiteraard tijd voor de echte GP van Oostenrijk.
Wil je niks missen van alle sessies, houdt dan goed het tijdschema voor het raceweekend in de gaten: