Werkt Rockstar aan een GTA VR-game?

News
dinsdag, 27 juni 2023 om 9:00
gta artworkf1675766953
Rockstar is druk bezig met GTA 6, maar het lijkt erop dat de ontwikkelaar ook werk aan een ander project. En niet zomaar één, het gaat namelijk om een VR-game.
Het is alweer een tijd geleden dat Rockstar Games met een gloednieuwe titel kwam. De laatste keer was 2018, met het geprezen Red Dead Redemption 2. Sindsdien worden verschillende titels onderhouden met updates en natuurlijk is de studio druk bezig met de ontwikkeling van GTA 6.
Maar naast de langverwachte game, lijkt het erop dat Rockstar ook werkt aan een VR-game. Dat blijkt uit de cv van stemacteur Michael Ursu. Onder het kopje VR staat een 'undisclosed Rockstar Game’ vermeldt. Usu zou één van de hoofdrollen in de game inspreken, maar meer informatie wordt er niet gegeven.

Wat voor VR-game kunnen we verwachten?

Het is mogelijk dat Rockstar werkt aan een gloednieuwe IP voor Virtual Reality-brillen, maar het kan ook gaan om een project in één van de bestaande franchises. Zo zou een GTA game in VR een interessante ervaring zijn en zeker een goede manier voor Rockstar om haar intrede te maken in de wereld van Virtual Reality.
Er zijn dan ook speculaties dat het zou gaan om een VR-versie van GTA 5, een game waar de studio ondertussen erg veel ervaring mee heeft. Dat zou dan ook goed samen gaan met het tienjarige jubileum van de game. Op 17 september is het alweer tien jaar geleden dat GTA 5 voor het eerst verscheen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.