Zo laat gaat de F1 GP van Nederland 2024 van start

News
woensdag, 17 januari 2024 om 18:00
max verstappen gp nederland 2023f1693211762
Het aankomende F1-seizoen is nog niet begonnen, maar de FIA heeft nu al wel de tijden bekendgemaakt voor de races in 2024. Zo laat zal dit jaar de GP van Nederland van start gaan op Circuit Zandvoort.
Voor veel Formule 1-fans lijkt het alweer een eeuwigheid geleden dat het 2023-seizoen werd afgesloten in Abu Dhabi. Toch moeten we nog even geduld hebben voordat we weer razendsnelle bolides over het circuit kunnen zien scheuren. Het nieuwe seizoen gaat namelijk pas van start op 2 maart met de GP van Bahrein.
In aanloop naar het nieuwe seizoen heeft de FIA bekendgemaakt wanneer we moeten inschakelen voor alle races. Voor de hele kalender, met een recordaantal van 24 Grands Prix, zijn namelijk alvast de starttijden bekendgemaakt. Dat meldt onder andere Motorsport.com.
Voor veel Nederlandse fans zijn voornamelijk de starttijden voor de GP van Nederland belangrijk. Als je namelijk op tijd op Circuit Zandvoort aanwezig wil zijn, dan moet je op tijd van huis gaan.
Gelukkig blijven de tijden van vorig jaar behouden voor de Grand Prix. Zo zal de race op zondag om 15:00 Nederlandse tijd van start gaan. Ook de kwalificatie zal op hetzelfde tijdstip als voorheen, eveneens 15:00, beginnen op zaterdag.

Circuit Zandvoort weer in gevecht met natuurorganisatie

Ondertussen heeft Circuit Zandvoort het weer aan de stok met een natuurorganisatie. Stichting Duinbehoud wil namelijk voorkomen dat het circuit een vergunning krijgt om de faciliteiten verder uit te breiden. Het circuit zou namelijk al voor veel overlast zorgen voor omwonenden, bezoekers van de duinen en de lokale fauna.

Populair Nieuws