Dutch GP weer in gevaar? Natuurorganisatie geeft de strijd niet op

News
woensdag, 03 januari 2024 om 9:30
nederlandse f1 fans rookbommenf1660897492
De problemen voor Circuit Zandvoort leken voorbij, maar natuurorganisatie Stichting Duinbehoud heeft de strijd nog niet opgegeven. De organisatie roept de gemeente op om de voorschriften voor een vergunning aan te scherpen, waardoor mogelijk de Dutch GP in gevaar komt.
Toen duidelijk werd dat de Formule 1 terug zou komen naar Nederland, was niet iedereen heel ontvankelijk voor de Grand Prix. Meerdere natuurorganisaties waren namelijk bang voor de gevolgen voor het natuurgebied rondom Circuit Zandvoort. Daardoor heeft de organisatie van de Dutch GP al veel rechtszaken moeten doorstaan.
Na drie edities van de Dutch GP leken de problemen wel opgelost, maar dat is niet helemaal het geval. Stichting Duinbehoud heeft de strijd namelijk nog niet opgeheven, zo meldt onder andere GPblog.com.
De natuurorganisatie roept de gemeente Zandvoort op om de voorschriften voor een vergunning van Circuit Zandvoort aan te scherpen. De reden daarvoor is de aankondiging van de burgemeester en wethouders om een omgevingsvergunning voor het circuit te actualiseren.

Waarom wordt de vergunning aangevochten?

Stichting Duinbehoud stelt dat de voorschriften voor de vergunning nodig toe zijn aan een update. De huidige voorschriften stammen namelijk uit 1997 en zijn sindsdien alleen een klein beetje aangepast.
De natuurorganisatie vraagt de gemeente om rekening te houden met ‘het groeiende aantal klachten over geluidsoverlast’ op het circuit. Het gaat daarbij niet alleen om de Dutch GP, maar ook om andere races die worden georganiseerd in Zandvoort. De klachten gaan niet alleen over overlast die wordt ondervonden door wandelaars, maar ook door de lokale fauna.

Populair Nieuws