Breaking Bad-ster denkt dat er nog een spin-off serie moet komen

News
woensdag, 17 januari 2024 om 16:30
better call saul giancarlo espositof1705504535
Het universum van Breaking Bad is met een spin-off serie en een film al behoorlijk uitgebreid. Maar volgens één van de sterren is er nog een spin-off serie nodig.
Na zes seizoenen is Better Call Saul in 2022 ten einde gekomen. Ondanks dat de serie wonderbaarlijk genoeg geen enkele Emmy wist te winnen - maar wel 53 keer is genomineerd - is hij wel door velen geprezen. Better Call Saul wist Saul Goodman/Jimmy McGill (gespeeld door Bob Odenkirk) uit te laten groeien tot één van de meest diepgaande personages in het Breaking Bad-universum, terwijl het ook de achtergrond van andere personages wist uit te diepen.
Eén van de personages die bijvoorbeeld een grote rol speelt in de show is Gus Fring. De drugsbaas die werd gespeeld door Giancarlo Esposito was al de grote villain in Breaking Bad, maar in Better Call Saul komen fans erachter hoe hij aan de macht is gekomen. Toch denkt Esposito dat er nog een spin-off nodig is voor het personage, zo laat hij weten in gesprek met Variety.

“Moet er nog een spin-off komen? Ik denk dat die er uiteindelijk wel moet komen, en dat zou ook kunnen. Ik heb een heleboel uitgangspunten die ik graag wil pushen. Als ik nu met Vince Gilligan zou praten, zou ik hem zeggen: de opkomst van Gus.”

Een probleem met tijd?

Volgens Esposito is het interessant om een serie te maken over hoe Gus Fring in de hiërarchie is gestegen in Chili, het land waar het personage vandaan komt, en hoe de relatie is met zijn familie. Het zou alleen wel pas over een paar jaar gemaakt kunnen worden, aangezien bedenker Gilligan momenteel bezig is met een andere show.
Dat roept alleen wel de vraag op of Esposito opnieuw Fring kan spelen. De spin-off serie zou zich namelijk een paar decennia voor Breaking Bad af moeten spelen en de acteur is ondertussen juist al tien jaar ouder geworden sinds het einde van die serie.