Bekend gezicht keert terug voor How to Train Your Dragon live-action film

News
maandag, 08 januari 2024 om 14:00
how to train your dragon 3 hidden world het einde van een trilogie 144998
Voor de live-action versie van How to Train Your Dragon, zal er een andere cast worden gebruikt. Eén bekend gezicht zal naar verluidt alleen wel terugkeren om dezelfde rol te spelen.
Het is de laatste jaren een populaire strategie om van geliefde animatiefilms een live-action versie te maken. Disney heeft op die manier al veel verschillende franchises een nieuw gezicht gegeven, zoals The Lion King, Beauty and the Beast en Aladdin. Universal Pictures gaat nu ook een fan favorite van DreamWorks Animation een live-action behandeling geven: How to Train Your Dragon.
De film zal een reboot zijn, waardoor de cast voor het project een groot vraagstuk is. Jay Baruchel en America Ferrera, die in de animatiefilms Hiccup en Astrid spelen, zijn namelijk veel te oud voor de personages die 15 jaar oud zouden zijn in het origineel. Hun rollen worden overgenomen door Mason Thames en Nico Parker.
Voor één acteur is leeftijd alleen geen probleem, namelijk Gerard Butler. De acteur speelt de viking Stoick in How to Train Your Dragon, die ongeveer 45 jaar oud is in de animatiefilm. Met zijn 54 jaar zou de Schot dan ook de rol opnieuw spelen, zo meldt Deadline. Volgens de studio zou het een uitgelezen kans zijn om ook eer te bewijzen aan de originele cast.

Een succesvolle franchise

Dat How to Train Your Dragon is uitgekozen als franchise om een live-action film van te maken is niet zo vreemd. De reeks is namelijk erg populair bij het publiek. De drie animatiefilms wisten samen maar liefst 1,6 miljard dollar in het laatje te brengen.
De live-action film van How to Train Your Dragon staat gepland om uit te komen op 14 maart 2025.