Zo kan Sergio Perez nog Max Verstappen inhalen voor de titel

News
vrijdag, 14 juli 2023 om 10:00
sergio perez max verstappen gp australie 2023f1681197606
Het gaat de laatste tijd niet bepaald goed met Sergio Perez in de Formule 1. De Mexicaan heeft een enorme achterstand opgelopen op teamgenoot Max Verstappen, maar op deze manier zou de coureur nog kans maken op de titel.
Al vijf kwalificaties op rij heeft Sergio Perez Q3 niet gehaald. Dat is normaal al een opvallende statistiek voor een Red Bull Racing-coureur, maar helemaal dit jaar. De RB19 wordt door velen omschreven als een rocketship en Max Verstappen laat duidelijk zien waarom. De Nederlander laat de concurrentie ver achter zich.
Door de zes overwinningen op rij voor Verstappen en de tegenvallende prestaties van Perez - in diezelfde zes races is hij slechts twee keer op het podium geëindigd - is het gat tussen de twee coureurs ondertussen gigantisch geworden. Momenteel staat Verstappen 99 punten voor op Perez, met respectievelijk 255 tegen 156 punten.
Om het in perspectief te zetten: als Verstappen vier Grands Prix op rij uitvalt en Perez het maximale aantal punten zou pakken, dan zou de Mexicaan net aan zijn teamgenoot inhalen met vijf punten. Wil Perez dus nog kans maken, dan moet de coureur hopen op extreem veel mechanische pech voor Verstappen en er zelf niet door getroffen worden.

Veilig uitspelen voor Verstappen

De achterstand van Perez nog voor de helft van het seizoen heeft ook voor een andere opvallende statistiek gezorgd. Als de coureur namelijk de rest van het seizoen eerste wordt en steeds de snelste raceronde pakt, dan heeft hij niet genoeg punten als Verstappen elke race tweede wordt.
In theorie zou de regerend wereldkampioen het dus rustig aan kunnen doen en aan het einde van de rit de trofee op kunnen halen op het FIA-gala. Dezelfde tactiek die Nico Rosberg hanteerde in de laatste races van 2016, maar zo zit Verstappen niet in elkaar.

Populair Nieuws