Viaplay onder vuur na chaotische F1 GP van Oostenrijk

News
maandag, 01 juli 2024 om 11:00
f1viaplayf1641918326
De GP van Oostenrijk zorgde afgelopen weekend voor veel spektakel. Maar er waren ook veel klachten op Viaplay, want kijkers waren niet blij met technische problemen en het commentaar.
Afgelopen weekend voelde weer een beetje aan als 2021, toen Lewis Hamilton en Max Verstappen elk raceweekend elkaar het leven zuur maakten en keihard streden om de punten. Elk trucje was geoorloofd in de strijd om het kampioenschap. En dat zorgde soms voor explosieve resultaten, zoals crashes in Monza en Silverstone.
Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk zondag hadden veel fans al lang door dat Lando Norris en Verstappen met elkaar in aanraking zouden komen, omdat ze ronde na ronde om positie aan het vechten waren. Verstappen positioneerde zijn auto een paar keer in de remzone, terwijl Norris en flinke dive bombs uit gooide.
Uiteindelijk kwam het tot contact in ronde 64. Wat op het eerste gezicht een onschuldig tikje leek, zorgde voor lekke banden bij Verstappen en Norris. Maar de kapotte band zorgde voor veel schade bij de Brit, terwijl de Nederlander na een bandenwissel weer door kon gaan om uiteindelijk nog vijfde te worden en zijn voorsprong in het kampioenschap uit te breiden.

Kritiek op Viaplay

Het contact tussen Verstappen en Norris heeft op social media natuurlijk meteen geleid tot veel discussie. Niet iedereen was alleen blij met het commentaar bij Viaplay. De twee commentatoren, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk, zouden volgens kijkers aan 'stemmingmakerij' doen, door te stellen dat de vriendschap tussen Norris en Verstappen meteen voorbij is. En ook zou het tweetal teveel dingen op de baan missen.
En niet alleen de commentatoren krijgen kritiek, ook de streamingdienst zelf ligt onder vuur. Zo hebben kijkers last gehad van verschillende technische problemen tijdens de Grand Prix. Bekijk hieronder een greep uit de reacties op Viaplay gedurende het raceweekend.

Populair Nieuws

Laatste Reacties