De Nations League komt naar Nederland

News
dinsdag, 29 november 2022 om 14:00
pexels pixabay 47730f1649691981
Een groot deel van Nederland is in de ban van het WK, waarbij er niet bijzonder veel goeds gezegd wordt over gastland Qatar. Maar er zijn nog andere toernooien waarvan er één een gastland heeft gevonden waar we in Nederland in ieder geval weinig over zullen zeuren. De Nations League komt namelijk naar Nederland.
Sommige toernooien bestaan als sinds jaar en dag, maar de Nations League is nog vrij jong. De eerste editie begon in 2018 als vervanging van vriendschappelijke wedstrijden. Het toernooi is nu bezig aan zijn derde editie en Nederland is er dus vrij snel bij als gastland.
De aankondiging van de UEFA komt trouwens niet als verrassing. Het was al bekend dat de winnaar van de Nations League Poule waar Oranje in zat de finale mocht organiseren. Het Nederlands elftal kwam als beste uit de bus in een poule met België, Polen en Wales.
Een groot deel van de Nations League is dus al gespeeld en het is daarom alleen de finaleronde die in Nederland gehouden wordt. We ontvangen Kroatië, Spanje en Italië voor halve finales op 14 en 15 juni 2023. De finale en de wedstrijd om de derde plaats zijn op 18 juni. In januari wordt geloot om te bepalen wie tegen wie speelt.

Waar wordt de Nations League gespeeld?

Wie tegen wie speelt is nog even afwachten, maar waar er gespeeld wordt is al bekend. Nederland heeft gekozen voor Rotterdam en Enschede. Er zal dus gespeeld worden in De Kuip en De Grolsch Veste.

Populair Nieuws