Next-Gen-versie van The Witcher 3 bevat per ongeluk pikante mods

News
zondag, 12 februari 2023 om 13:00
2022 12 09 the witcher 3 2f1671012557
The Witcher 3 Wild Hunt kreeg in december een gloednieuwe update die de game optimaliseerde voor next-gen consoles. De zogeheten Next-Gen Update bracht alleen iets meer dan alleen verbeteringen voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Het blijkt namelijk dat er ook een aantal pikante community mods in de game te vinden zijn.
CD Projekt RED heeft aangegeven dat er per ongeluk een aantal not safe for work (NSFW) mods in de next-gen update van The Witcher 3 zijn meegekomen. De Poolse ontwikkelaar werkt achter de schermen aan een manier om deze weer uit de game te halen.
Op Reddit werd melding gemaakt door fans van de game dat een aantal van de karaktermodellen meer geseksualiseerd oogden dan de originele modellen uit de game. CD Projekt RED reageerde op het probleem en gaf aan dat het te maken heeft met hoe de next-gen update voor The Witcher 3 is ontwikkeld. Daarvoor zijn tal van mods van fans gebruikt, wat soms onverwachte gevolgen met zich meebracht.

Ontwikkelaar reageert op pikante Witcher 3-mods

Tegenover Kotaku reageert de Poolse studio op het probleem. "De next-gen versie van The Witcher 3: Wild Hunt heeft een aantal mods die via de community zijn vergaard en die niet door CD Projekt RED zijn gemaakt. Deze komen bovenop tal van verbeteringen die zijn ontwikkeld en geïmplementeerd door onze interne studio", aldus de Poolse ontwikkelaar.
CD Projekt RED vervolgt: "Alles samenbrengen was een complex proces en de textures in kwestie zijn een onbedoeld resultaat in de uitgebrachte versie. Dat is iets dat we willen oplossen." Het team werkt daarom nu aan een manier om deze mods uit de game te halen.

Populair Nieuws