Zo gaat je PS5 DualSense batterij veel langer mee

News
maandag, 10 juli 2023 om 10:30
dualsense ps5f1603819788
De DualSense controller zit vol leuke features, maar dat alles heeft ook veel energie nodig. De batterij wil daardoor nog wel eens op een ongelukkig moment leegraken. Gelukkig kun je makkelijk zorgen dat je PS5 controller langer meegaat.
De gemiddelde controller heeft een heel respectabele batterijduur. Zeker als je je controller regelmatig oplaadt, of zelfs altijd aan de oplader hebt liggen wanneer je hem niet gebruikt, kom je niet zo snel in de problemen. Maar toch kan vrijwel iedere gamer meepraten over een controller die precies leeg was terwijl je nog graag een uurtje had willen spelen.
Ook de DualSense kan wat sneller leegraken dan je zou willen. Er wordt ongeveer 12 uur speeltijd beloofd, maar dat haalt hij vaak niet. Het blijkt nu dat er één instelling echt een grote boosdoener is, zo ontdekte YouTuber John Glasscock.

Zo spaar je de batterij van je DualSense

Het blijkt namelijk dat de microfoon van je controller vaak onnodig aanstaat. De standaardinstelling is namelijk dat hij altijd aanstaat wanneer je bent ingelogd op je console. Dat is handig als je veel multiplayer games speelt, maar als je van plan bent om dit najaar flinke uren in Marvel’s Spider-Man 2 (of een andere single-player titel) te stoppen, kost het alleen maar batterij.
Gelukkig kun je het in de geluidsinstellingen van je PS5 eenvoudig aanpassen: je hoeft alleen maar de microfoonstatus wanneer je bent ingelogd op mute te zetten. Je kunt hier ook de speaker van je controller zachter zetten, wat ook je batterij zou moeten sparen. Via de PlayStation-knop op je DualSense kun je ook de intensiteit van de haptische feedback en adaptive triggers instellen. Ook dat bespaart energie, als zijn dit natuurlijk wel juist de features die de DualSense uniek maken.