Zin in een feestje? Ga videochatten met Houseparty!

  Nu we allemaal grotendeels aan huis gebonden zijn zoeken we massaal naar manieren om toch in contact te blijven. Naast de zakelijke oplossing en Microsoft Teams en Zoom is er nóg een app razend populair: Houseparty! Deze videochat app is beschikbaar voor Android en iOS.

  Life on Air

  Nederlanders zijn massaal op zoek naar manieren om, ondanks dat we elkaar fysiek even niet kunnen ontmoeten, toch samen tijd door te brengen. Dat geldt voor de thuiswerkers die middels Teams of Zoom overleggen met collega's, maar ook voor de vrije tijd. De populariteit van tools als Netflix Party zijn ineens razend populair. Dat geldt ook voor Houseparty, een app voor iOS en Android waarmee je eenvoudig kan videobellen met een groep.

  Hoe werkt Houseparty?

  De installatie is erg eenvoudig. Je downloadt de app vanuit de App Store voor Apple toestellen of hier in de Play Store voor Android. Zodra je de app opstart maak je een account aan. Daarna vraagt de app of je je contacten van je mobiele telefoon wilt importeren. Ook kan je je Facebook vrienden toevoegen. Een derde optie is om vrienden direct te zoeken op naam. Uiteraard moeten zij dan de Houseparty app ook geïnstalleerd hebben.

  Life on Air

  Zelf de controle

  De app geeft aan al je contacten aan of je de app open hebt staan of niet. Op die manier kan je controle houden of je aan een groepschat wil deelnemen of niet. Aan elke groepschat kunnen maximaal 8 personen deelnemen, maar je kan aan meerdere chats tegelijk deelnemen! De app biedt mogelijkheden om de selfie-camera te gebruiken of over te schakelen naar de gewone camera. Bovendien kan je er voor zorgen dat er niemand anders bij de groepschat aanschuift door de chat op slot te doen.

  Houseparty bestaat al sinds 2016 en is in 2019 overgenomen door Epic Games. wat functionaliteit betreft staat Houseparty volledig los van het Epic Games platform.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.