Wordt de Halo Infinite release uitgesteld door het coronavirus?

News
maandag, 23 maart 2020 om 10:01
3618392 halo infinite artf1577089432
2020 belooft een reusachtig jaar te worden voor Microsoft dankzij de release van de Xbox Series X met als launchtitel Halo Infinite. Toch heeft 343 Industries, de studio achter de nieuwe Halo-game, ook last van het coronavirus en dat heeft mogelijk gevolgen voor de Halo Infinite release. De studio heeft via een blogpost nieuwe informatie over de ontwikkeling gedeeld die meer uitleg geeft over de impact van COVID-19.
In de blogpost wordt vrij snel duidelijk dat een releasedatum voor Halo Infinite nog niet aangekondigd wordt. Deze heeft nog steeds samen met de release van de Xbox Series X een mysterieuze "Holiday 2020"-periode. Verschil is dat Microsoft meerdere keren heeft laten weten dat de releasedatum van de nieuwe console onverbeterlijk Holiday 2020 is. Voor Halo Infinite is die bevestiging nooit gekomen.
343 Industries zelf laat weten dat de game nog steeds op schema is en voor later dit jaar op de planning staat. De ontwikkelaar probeert met man en macht de obstakels te overkomen waardoor het mogelijk wordt om thuis door te werken aan de game. Wel is de studio waakzaam voor de mogelijkheid dat het thuiswerken voor limitaties kan zorgen en dat de situatie mogelijk nog veel slechter wordt voordat de crisis voorbij is.
Voor nu moedigt de studio fans dan ook aan om thuis te blijven en de veiligheidsvoorschriften op te volgen. Dit betekent goed je handen wassen en er alles aan doen om gezond te blijven en vooral ook om binnen te blijven om besmetting te voorkomen.