Ziggo maakt internet en tv duurder

News
woensdag, 03 april 2024 om 7:00
ziggof1677671421
Internet, telefonie en tv worden bij Ziggo binnenkort duurder. De provider verhoogt deze zomer namelijk de prijzen van abonnementen. Het gaat om een inflatiecorrectie.
De inflatie is niet meer zo hoog als hij bijvoorbeeld twee jaar geleden was, maar je merkt het toch nog in de portemonnee. Ziggo-klanten moeten binnenkort bijvoorbeeld meer gaan betalen voor internet, tv en vaste telefonie. De nieuwe prijzen gaan in op 1 juli. Zoals gebruikelijk is bij inflatiecorrecties wordt uitgegaan van het CBS-inflatiepercentage over het vorige jaar.
Alle internetabonnementen worden precies een euro per maand duurder. De prijzen van een tv-abonnement stijgen met tussen de 87 cent en 1,20 euro per maand. De verhoogde prijzen gelden voor iedereen die tussen nu en 1 juli een abonnement afsluiten, aanpassen of verlengen. Wie nu een abonnement neemt betaalt tot juli nog wel de oude prijs. In het geval dat de prijzen stijgen voor klanten met een bestaand abonnement, worden die daar persoonlijk van op de hoogte gebracht.
Eventuele kortingen die zijn afgesproken bij het afsluiten van een abonnement blijven gelden. Maar die worden wel gerekend op de nieuwe prijs. Ook met korting gaat je maandbedrag dus omhoog.

Ziggo-abonnement niet kosteloos opzegbaar

Bij een prijsverhoging bestaat vaak het recht om je abonnement kosteloos op te zeggen, ook al is je contract nog niet afgelopen. Maar in dit geval hebben klanten dat recht niet. Bij een inflatiecorrectie geldt namelijk een uitzondering, waardoor je je abonnement niet zomaar mag opzeggen.