Sony kondigt nu al eerste PS Plus Extra games voor april aan

News
woensdag, 03 april 2024 om 8:00
playstation plus newf1655289162
De culthit Dave the Diver komt naar de PlayStation consoles. Dat is niet nieuw. Wel nieuw is dat die game meteen onderdeel zal uitmaken van PS Plus Extra en dus gratis te spelen is voor abonnees van Sony's gamingdienst. Dat is niet de enige game die nu al bekendgemaakt is voor PS Plus Extra.
Gisteren verschenen de reguliere PS Plus games voor alle abonnees in de PS Store. Maar Sony heeft nóg een verrassing voor abonnees van de populaire gamingdienst: de eerste twee games voor PS Plus Extra en PS Plus Premium zijn ook al bekend. Eentje daarvan is het immens populaire Dave the Diver.

Dave the Diver

Al in februari kondigde Sony tijdens de State of Play aan dat Dave the Diver naar PlayStation zou komen. Dat wordt in mei nog gevolgd door een een nieuwe gratis Godzilla DLC. Nu heeft Sony nog meer goed nieuws voor PlayStation gamers: PS Plus abonnees van de Extra en Premium tiers kunnen vanaf 16 april zonder extra kosten meteen met Dave aan de slag!
Dave the Diver is een pixelart game, maar is sinds de lancering op PC immens populair. Dave jaagt overdag met zijn harpoen op vissen, om die 's avonds in zijn sushi-restaurant op te dienen.
  • Dave the Diver verschijnt op 16 april op PlayStation 4 en 5, en zal dan meteen op PS Plus beschikbaar zijn.

Tales of Kenzera: Zau

Ook deze game komt meteen naar PS Plus, en wel op de dag van release: 23 april. Tales of Kenzera: Zau is een 2,5D sidescroller platformer en volgt de jonge shaman Zau, die de geesten van drie monsters moet vangen om te offeren aan Kalunga, de god van de dood. Dat is immers de enige manier om zijn overleden vader terug te krijgen.
Zau is athletisch en kan ver springen, double jumpen, muurklimmen en zelfs in de lucht dashen. Dat komt goed uit, want hij heeft de nodige hindernissen te overkomen. Wat wapens betreft heeft hij de beschikking over twee maskers, een zonne- en maanmasker, die elk een eigen aanvalssoort hebben. Het zonnemasker is uitstekend geschikt voor close combat, terwijl het maanmasker juist beter op afstand werkt. Beide maskers kunnen upgradet worden.
Tales of Kenzera: Zau verschijnt op 23 april en is gratis speelbaar voor abonnees van PS Plus Extra en PS Plus Premium.

Nog meer games voor PS Plus Extra en PS Plus Premium

Natuurlijk blijft het niet bij deze twee games voor abonnees van de Extra en Premium abonnementsvormen van PS Plus. Voor de onthulling van die games zullen we nog een weekje moeten wachten, de reguliere onthulling vindt plaats op woensdag 10 april, waarna de games daadwerkelijk speelbaar zullen zijn op dinsdag 16 april.