Twitter bant bot die Wordle verpest voor spelers

News
dinsdag, 25 januari 2022 om 18:00
aantal twitter gebruikers hoger dan eind 2018 149909
Twitter heeft de bot die Wordle gebruikers lastig viel eindelijk verbannen van het platform. De bot beledigde gebruikers van het spel en verklapte woorden in reacties.
Twitter heeft een bot offline gehaald die spelers van het populaire spel Wordle lastigvalt. De automatische bot genaamd Wordlinator reageerde op berichten met Wordle-scores en reageerde met vervelende opmerkingen naar de spelers.
Het bleef niet alleen bij beledigingen, ook verklapte de bot het woord van de volgende dag. De maker had de lijst met woorden van de dag gevonden in de codering van de site en spoilt daarmee elke dag het volgende woord. Los van de vervelende beledigingen kan het natuurlijk erg frustrerend zijn als je een puzzel wil gaan oplossen en je het antwoord al weet. De bot werd dan ook allesbehalve positief ontvangen door de fans van Wordle.

Puzzelen met letters in Wordle

Wordle is een populair Lingo-achtig spel waarin er elke dag een woord kan worden geraden. Net zoals bij Lingo maak je gebruik van letters en probeer je de woordenpuzzel elke dag op te lossen. Het bekende Engelse spelletje geeft je in zes beurten de kans om het woord te raden. Het 'woord van de dag' is voor iedereen hetzelfde en brengt daarom ook een community met zich mee. Door het delen van scores brengt de app een extra competitief aspect met zich mee. Hoe sneller je het woord raadt, des te meer punten je krijgt.
Via een unieke feature kunnen de spelers hun score op social media delen en door middel van emoji's laten weten hoe moeilijk zij het woord vonden. Dit houdt het net cryptisch genoeg om geen tips te krijgen over het woord, maar toch kunnen spelers hun mening over het woord te kunnen delen. Er is niet benoemd waarom Twitter de bot heeft verwijderd, wel breekt de bot een regel van het Twitter-beleid. Namelijk het benaderen van Twitter-gebruikers zonder dat daar om wordt gevraagd. Of Twitter hier nu meer op zal gaan letten is niet bekend.
Door de populariteit van het spel kwamen er ook al snel kopieën te staan op de App Store van Apple. Dat gaat alleen tegen de regels van de digitale winkel in en zijn daarom even snel weer verwijderd door Apple.