Zelfs Twitter gaat nu TikTok achterna

News
vrijdag, 30 september 2022 om 16:15
twitter 292994 1920f1634235405
TikTok is het social media-platform van het moment en meerdere concurrenten apen al features na. Nu gaat zelfs Twitter, het platform dat juist groot is geworden als text-only app, TikTok achterna.
Het is geen geheim dat TikTok in korte tijd de dominante factor is geworden op het gebied van social media. Het platform trekt veel jonge gebruikers aan, die veel tijd per dag besteden op de app. Andere social media-diensten, zoals Facebook, Twitter en zelfs Instagram, blijven daardoor achter met een ouder en minder invested publiek.
Om daar verandering in te brengen hebben concurrenten al eerder features van TikTok gekopieerd. Zo is Facebook nu naar verluidt bezig met een complete make-over achter de schermen. Zelfs Twitter gaat nu veranderingen doorvoeren die erg veel op TikTok lijken, zo blijkt uit een nieuwe blogpost.

Meer focus op video op Twitter

Twitter gaat zich namelijk meer focussen op video, laat het bedrijf weten. Uit de cijfers blijkt dat steeds meer gebruikers video’s posten om ‘zichzelf te uiten’ en dat er steeds meer likes op komen. Twitter wil daarom dat het makkelijker wordt om video’s te vinden op het platform en tegelijkertijd de ervaring verbeteren.
Zo kan je nu video’s in full screen bekijken door er op te tikken. Bekijk je eenmaal een video in full screen, dan heb je de mogelijkheid om de explore feature te gebruiken. Wanneer je omhoog scrollt zal je automatisch naar andere video’s gaan, precies zoals TikTok nu doet en YouTube Shorts.
De feature zal de komende dagen uitrollen voor mensen die Twitter in het Engels gebruiken op iOS. Wanneer de functie naar Android komt is nog niet bekend.

Populair Nieuws

Laatste Reacties