'Sony zet PlayStation studio's onder druk om personeel te ontslaan'

News
vrijdag, 22 december 2023 om 13:00
fjvoqhbveaa6ait1f1670830430
Het wordt steeds duurder om games te ontwikkelen. Daarom zou Sony druk hebben gezet op PlayStation studio’s om te bezuinigen en personeel te ontslaan.
Deze week is er veel informatie op straat komen te liggen van Insomniac Games en Sony, nadat laatstgenoemden niet de eisen (2 miljoen dollar losgeld) van een groep hackers heeft ingewilligd. Na een digitale inbraak hebben de cybercriminelen maar liefst 1,67 terabyte aan data naar buiten gebracht.
Tussen de bestanden zitten ook notulen van een opvallende vergadering, zo meldt Kotaku. Zo is er gezegd dat er ‘een studio gesloten gaat worden’ bij PlayStation Studios. Om welke ontwikkelaar het precies gaat is niet duidelijk. Insomniac en Sony willen allebei niet reageren op het gerucht.
Daarnaast is dat niet de enige manier waarop Sony blijkbaar in de kosten wil gaan snijden. Uit andere notities blijkt namelijk dat Insomniac onder druk is gezet om te bezuinigen, door onder andere 50 tot 75 medewerkers ‘strategisch te verwijderen’. De ontslagen zouden moeten vallen bij de teams van Marvel’s Wolverine en Marvel’s Spider-Man 3.

Ontslagen bij een succesvolle studio?

Dat met name Insomniac wordt gevraagd om medewerkers te ontslaan is opvallend. De studio heeft namelijk meerdere succesvolle games afgeleverd en dat ook nog eens in een korte tijd. Tussen 2018 en 2023 heeft de studio voor Sony Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man Miles Morales, Marvel’s Spider-Man Remastered, Ratchet & Clank: Rift Apart en Marvel’s Spider-Man 2 afgeleverd.
De ontwikkelaar is dan ook niet de enige studio die onder druk staat van Sony. Meerdere ontwikkelaars bij PlayStation Studios hebben instructies gekregen om in het personeelsbestand te snijden.

Populair Nieuws