Deze Zelda-games zijn niet compleet op de Switch

News
vrijdag, 28 juli 2023 om 16:30
si 3dsvc thelegendofzeldaoracleofseasons image1600wf1626448809
Sinds kort staan The Legend of Zelda: Oracle of Ages en Oracle of Seasons op Nintendo Switch Online. Dat was een leuke verrassing voor fans, maar er is een kleine kanttekening te plaatsen bij deze toevoegingen aan Switch Online. Er ontbreekt namelijk wat content.
De Zelda-games Oracle of Ages en Oracle of Seasons hebben wat leuke features die je niet in andere games in de franchise tegenkomt. Zo kun je ringen dragen met verschillende effecten, waardoor je bijvoorbeeld meer schade doet of niet meer uitglijdt op ijsvloeren. In totaal zijn er 64 ringen, maar die kun je niet allemaal krijgen in de Switch Online-versies van deze games.
Beide games verschenen namelijk in 2001 voor de Game Boy Color, maar dat was ook het jaar dat de Game Boy Advance verscheen. Wanneer je de games op dat systeem speelde, kon je in zowel Oracle of Ages als Oracle of Seasons een winkel betreden die voor Game Boy Color-spelers potdicht zat. Twee ringen zijn alleen in die winkel te krijgen.
Maar de games draaien via Switch Online in een Game Boy (Color) emulator en hoewel er een Game Boy Advance emulator is op de Switch, kun je ze niet via die emulator spelen. Wie alleen een Switch ter beschikking heeft op deze games te spelen kan de ringenverzameling dus nooit compleet maken. Gelukkig hebben deze specifieke ringen geen gameplay-effect en zijn het meer een soort achievements.

Hoe krijg je alle ringen in Oracle of Ages en Oracle of Seasons?

We weten natuurlijk dat veel Zelda-fans graag verzamelingen compleet maken en gelukkig is er nog wel een manier om dat te doen. Wanneer je Oracle of Ages en Oracle of Seasons aan elkaar linkt kun je namelijk ook je ringen van de ene game naar de andere meenemen via een code. Als je de ringen verzamelt op een Game Boy Advance en vervolgens de game waarin je ze hebt linkt aan een Switch Online-versie, kun je de verzameling op Switch compleet maken. Heb je geen GBA in huis, dan kun je waarschijnlijk werkende codes vinden via het internet.