Zeer geliefde acteur krijgt grote rol in nieuwe game-verfilming

News
dinsdag, 16 april 2024 om 12:00
sonic the hedgehog 2 nl st 4 jpg sd high copyright 2021 paramount pictures and sega of america incf1648822740
Films en series van games bloeien helemaal op. De afgelopen dagen kijken veel fans bijvoorbeeld met plezier naar de Fallout-serie. Aan het einde van dit jaar is Sonic the Hedgehog weer terug in de bioscoop en de film heeft een grote ster gestrikt.
Bijna niemand had het zien aankomen na de onthulling van Sonics eerste film-design, maar met een nieuw design en een verrassend leuk verhaal werd Sonic the Hedgehog in 2020 een hit in de bioscoop, iets wat destijds nog bijzonder was voor een game-verfilming.
Inmiddels zijn we alweer bijna toe aan het derde deel, dat Sonics duistere tegenhanger Shadow zal introduceren. Net als Sonic en Knuckles wordt hij alleen niet ingesproken door zijn game-acteur, maar een grote Hollywood-ster.
Er waren eerder berichten dat Shadow ingesproken werd door Hayden Christensen, bekend als Anakin Skywalker in de Star Wars-prequels. Maar dat blijkt nu niet het geval. Verschillende leakers meldden dat de rol naar Keanu Reeves gaat, wat nu door zowel The Hollywood Reporter als Variety bevestigd wordt.
Reeves werd enorm populair als Neo in de Matrix-franchise en had ook daarvoor al grote rollen in bekende films. In het afgelopen decennium had hij veel succes met de John Wick-films, waarin hij de hoofdrol speelde. Shadow the Hedgehog is een populair personage onder fans van de game, dus ook hiermee heeft Reeves weer een grote rol te pakken.

Wanneer draait Sonic 3 in de bioscoop? 

Fans moeten nog even geduld hebben om de Shadow van Reeves te horen. Sonic the Hedgehog 3 draait weliswaar dit jaar in de bioscoop, maar hij verschijnt pas in december. In de V.S. moet hij op 20 december uitkomen, maar in Nederland verschijnen films vaak een dag of twee eerder.
Op CinemaCon zijn er onlangs achter gesloten deuren beelden van de film getoond. Maar wanneer het publiek ook iets te zien krijgt, is afwachten. Er is momenteel nog geen trailer uitgebracht.