Zal de next-gen GTA 5 update gratis zijn?

News
vrijdag, 17 september 2021 om 13:30
gta v 2498016 1280f1631872176
GTA 5 komt binnenkort met een update die het spel soepeler laat lopen op de nieuwe PS5 en XboX series X/S. Maar is deze update eigenlijk gratis, of moet je er nog geld bij leggen?
In maart 2022 kunnen we eindelijk de next-gen update verwachten voor de PlayStation 5 en Xbox Series X. Het is nog niet bekend of er nieuwe content bij komt, maar de graphics zullen in ieder geval een flinke upgrade krijgen. Alle antwoorden met betrekking tot de update hebben we dus nog niet, maar we kunnen er wel vanuit gaan dat de update niet gratis zal zijn.
Toen de game overging naar PS4 en Xbox One in 2014, werd de game een aparte titel waar iedereen de volledige prijs voor moest betalen. Ook mensen die de game al in bezit hadden voor de PS3 en Xbox 360. Bestaande eigenaren kregen zelfs geen korting van Rockstar. Dat zal waarschijnlijk ook het geval zijn voor de next-gen versie van GTA 5, want de titel staat al voor de volle prijs in de webshops.

GTA 5 groot succes voor Rockstar

GTA 5 is ruim 150 miljoen keer verkocht over de hele wereld. Zo lang de game verkocht wordt zal Rockstar er alles aan doen om aan deze game geld te verdienen. Veel gamers zaten eigenlijk ook helemaal niet te wachten op een update voor de huidige Grand Theft Auto, maar willen liever een nieuw deel zien of een uitbreiding op het verhaal.
Volgens Rockstar ziet de game er veel beter uit na deze PS5 en Xbox Series X update, en met trots hebben ze onlangs dan ook een nieuwe trailer uit laten komen tijdens de PlayStation Showcase. De graphics lijken, gebaseerd uit de trailer, alleen niet heel veel veranderd. De trailer is dan ook niet met veel enthousiasme ontvangen.