WhatApp test ‘Gouden Gids’ functie

News
vrijdag, 17 september 2021 om 13:00
2021 09 07 whatsappf1631050886
WhatsApp test een nieuwe bedrijvengids-functie in de app. Met die functie kunnen gebruikers zien welke bedrijven er de buurt zijn, en ze via de app benaderen. Momenteel wordt er alleen in Braziliaanse stad Sao Paulo getest met de 'Gouden Gids' functie.
De test voegt een functie toe waarmee het mogelijk wordt om bedrijven te zoeken via de app. De bedrijven staan gesorteerd op categorie zoals 'Restaurant' en 'Supermarkt', meldt Reuters. Onder dat kopje staan alle plaatselijke bedrijven die een telefoonnummer gekoppeld hebben aan een WhatsApp Business-account. Als WhatsApp gebruiker zie je straks op de tab contacten de optie ‘Bedrijven in de buurt’ verschijnen. Daar worden de betreffende bedrijven onderverdeeld in groepen weergegeven en kun je natuurlijk ook zoeken naar een specifiek soort bedrijf.
WhatsApp zegt geen gegevens van gebruikers te delen met bedrijven, zoals hun locatie of hun interesses. Na de test in Brazilië komt de functie volgens Facebook-topman Matt Idema eerst naar India en Indonesië. Wanneer en of de functie in Nederland beschikbaar wordt gemaakt, is nog niet bekend.

Inkomsten via WhatsApp Business

Dagelijks gebruiken 175 miljoen mensen WhatsApp om te chatten met bedrijven, zegt moederbedrijf Facebook. Bedrijven kunnen hiervoor de WhatsApp Business-diensten gebruiken. Momenteel is de betaalde WhatsApp Business-api een van de weinige manieren waarop de onderneming geld verdient.
Daarnaast is het mogelijk om een webwinkel binnen de app te openen via de Facebook shop-functie. In tegenstelling tot Facebook en Instagram bevat WhatsApp geen advertenties in de app, maar daar kan volgens Facebook in de toekomst wel verandering in gaan komen.