Netflix komt met nieuwe serie over een school shooting

News
vrijdag, 17 september 2021 om 14:00
netflix1f1623844084
Zet hem maar alvast in je agenda: Black Space. Deze misdaadserie zal 1 oktober op Netflix verschijnen en vertelt het verhaal van een schietpartij op een middelbare school.
In de Israëlische serie Black Space zijn er een aantal gemaskerde figuren die het op een middelbare school voorzien hebben en openen het vuur. Ze brengen vier leerlingen om het leven. De horrorsituatie doet al snel aan Amerikaanse praktijken denken, waar er wel vaker school shootings zijn. De politie wil de daders dan ook zo snel mogelijk oppakken.
De eerste drie verdachten die opgepakt meteen worden zijn Palestijnse arbeiders die op dezelfde middelbare school werken. De serie is wat dat betreft actueel en laat zien hoe het er momenteel in Israël aan toe gaat. De Palestijnen worden eigenlijk automatisch beschuldigd voor iets wat zij misschien niet hebben gedaan. Hoe het zich ook went of keert, detective Rami Davidi ontdekt allerlei nieuwe dingen achter deze aanslag. Het is een zaak die veel dieper gaat dan dat hij eigenlijk verwacht had.

Black Space wordt Netflix Original

Het mysterie rondom de school shooting levert een enorm spannende jacht op, die verdeeld is over acht afleveringen. Deze serie werd eerder al op NPO 3 uitgezonden, maar komt vanaf 1 oktober dus naar Netflix als Netflix Original. Dat betekent niet dat Black Space een oude serie is, want de show is origineel uitgezonden in mei 2021. De serie krijgt goede kritieken en lijkt een mooie toevoeging te zijn aan het al grote aanbod van Netflix.

Populair Nieuws