Netflix duikt nog verder de gamewereld in!

News
donderdag, 23 september 2021 om 14:00
netflix 4011807 1920f1641637012
Alsof Netflix tegenwoordig alles in het geheim doet, neem bijvoorbeeld de film A Call To Spy die zomaar op Netflix verscheen, heeft de streamingdienst nu ook een stap dieper in de game wereld gezet. Netflix heeft namelijk een eigen game uitgebracht op de streamingdienst. De game heet Eden Unearthed.
De game is gebaseerd op de Netflix serie Eden. Het project is in de stijl gemaakt van de Japanse animatiefilms. Netflix is zowel de uitgever als de ontwikkelaar, waarmee Netflix’s avontuur in de gamewereld weer een nieuwe mijlpaal heeft bereikt.
Een aankondiging van Netflix kwam niet aan te pas. De game is te vinden in het Applab van de Quest-headset van Facebook. Apps die daarin staan zijn het volledige Oculus-beoordelingsproces nog niet ondergaan, ze kunnen alleen gevonden worden met een speciale link of als er op de juiste naam gezocht wordt. De releasedatum is 20 april 2021. Waarom dit nieuws nu pas naar voren komt is onduidelijk. Het zou kunnen dat dit een vergissing van Netflix is.

Is Netflix nieuw in de game wereld?

De game is overigens vrij simpel. Gamers rijden rond in een soort motor, moeten biobrandstoffen bemachtigen en obstakels vermijden. Delen van het verhaal worden meer toegankelijk, en je leert in de game meer over een robotsamenleving in de toekomst.
De streamingdienst is niet echt nieuw op het gebied van games. Zo zijn er door de streamingdienst al meerdere series gemaakt die gebaseerd zijn op games, zoals The Witcher en Castlevania. In The Witcher, wat gebaseerd is op het boek en dus ook op de game. De geanimeerde serie Castlevania vertelt het verhaal van een vampierjager die een dorp verdedigt tegen aanvallen van Dracula.

Populair Nieuws