YouTube dwingt populaire Discord bot Rytm tot stoppen

News
maandag, 13 september 2021 om 17:30
discord stage channelsf1631523835
Slechts enkele weken nadat de Groovy Discord-muziekbot offline was geforceerd, richt YouTube, nu zijn aandacht op Rythm, de populairste muziekbot op Discord. De populaire muziekbot, waarmee Discord-gebruikers liedjes van YouTube-video's kunnen afspelen. YouTube heeft een sommatie naar de makers gestuurd om dat af te dwingen. De bot zou door 560 miljoen mensen op Discord gebruikt worden.
YouTube wil dat Rythm binnen zeven dagen stopt met zijn Rythm-bot. Yoav Zimet, de maker van de bot, zegt ermee akkoord te gaan en op 15 september af te sluiten. Toen YouTube de maker van de soortgelijke bot Groovy, onlangs sommeerde te stoppen, zei Zimet nog niet van plan te zijn om met Rythm te stoppen.

"Op de een of andere manier wisten we dat dit uiteindelijk zou gebeuren. Waarschijnlijk krijgen alle muziekbots de komende weken een brief en waarschijnlijk zullen ze allemaal stoppen."

Hoewel muziekbots een kernonderdeel van Discord zijn, worden ze al vele jaren door derden ingeschakeld, waardoor Discord censuur of juridische stappen van bedrijven zoals YouTube kan vermijden. Het afsluiten van Groovy en Rhythm zal veel Discord-gebruikers dwingen om alternatieven te zoeken, maar kleinere bot-ontwikkelaars zullen zich al snel in een vergelijkbare situatie bevinden wanneer ze dit enorme gat proberen te vullen.

Discord bot Rytm krijgt vervanger?

YouTube en Discord lijken alleen aan een of andere vorm van alternatieven te werken. De afgelopen 10 maanden heeft Discord sociale feestjes getest op haar service, waardoor Discord-gebruikers YouTube-watchparty kunnen vormen. Het is geen directe vervanging voor de muziekrobot op Discord, maar als de functie officieel wordt gelanceerd, wordt het de officiële manier om YouTube-content in Discord te bekijken.
Rythm is een van de populairste muziekbots op Discord. De bot is momenteel alleen al op meer dan 20 miljoen Discord-servers geïnstalleerd. Rythm heeft meer dan 560 miljoen Discord-gebruikers, waardoor deze afsluiting een enorme klap is voor de gebruikers van Discord.