'iPhone 14 design wordt compleet anders'

News
maandag, 13 september 2021 om 16:45
iphone 11 pro review 1f1578934420
Terwijl de iPhone 13 nog niet eens officieel uit de doeken is gedaan, zijn de eerste details voor de iPhone 14 nu al gelekt. Het iPhone 14 design zou namelijk flink op de schop gaan volgens insiders.
Terwijl de iPhone 14 pas in het najaar van 2022 wordt verwacht, lijkt het design nu al verklapt te zijn. Techjournalist Jon Prosser zegt namelijk al beelden te hebben gezien van het design van het toestel van volgend jaar. Het meest opvallende is dat de iPhone 14 de notch lijkt te laten vallen.
In plaats daarvan wordt de schermkant van de iPhone 14 alleen nog vervuilt met een kleine punch-hole camera die midden bovenin het scherm te vinden zou moeten zijn. Daarmee gaat Apple achter Android-concurrenten Samsung, OnePlus, Oppo en Huawei achterna. Daar is de punch-hole camera al jaren een vaste kracht van het ontwerp.
iphone 12 3f1603361848

iPhone 14 design roept vragen op

Door het schijnbare verdwijnen van de notch uit het iPhone design zijn er wel wat vragen die beantwoord moeten worden. Zo is het nog maar de vraag waar de Face ID-sensoren een plekje krijgen. Volgens analist Ross Young zijn hier dan ook nog geen beslissingen over genomen.
Mogelijk worden de sensoren onder het scherm geplaatst, terwijl het ook mogelijk is dat de camera en sensoren allemaal onder het scherm komen te zitten. Verder lijkt op de achterzijde ook een verandering voor de camera's te komen. Deze gaan vanaf de iPhone 14 niet meer uitsteken zoals sinds de modellen uit 2017 het geval is. Verder zou de behuizing van titanium gemaakt worden in plaats van roestvrij staal.