YouTube biedt gratis series en films aan met reclame in de VS

News
woensdag, 23 maart 2022 om 15:15
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
YouTube gooit zich in de Verenigde Staten verder in de strijd in streamingland. Ruim 4000 afleveringen van tv-series als Hell’s Kitchen en Midsomer Murders staan nu op de videodienst. Amerikanen kunnen de afleveringen gratis bekijken, maar wel met reclames tussendoor. Dit kondigde YouTube aan in een blogpost.
De afleveringen zijn per direct beschikbaar, maar vooralsnog alleen te bekijken in de VS. Wanneer je vanuit Nederland naar de pagina met series gaat krijg je een foutmelding. YouTube heeft nog niets gezegd over het beschikbaar stellen van de series in andere landen. Mocht het een succes zijn, kunnen we er wel vanuit gaan dat de series uiteindelijk ook naar Nederland komen.
YouTube biedt niet alleen tientallen series aan, maar ook 1500 films van onder andere Disney, Warner Bros., Paramount Pictures en Lionsgate. Ook tijdens de films worden er advertenties getoond. De videodienst zegt iedere week ‘tot wel 100 nieuwe titels’ aan het aanbod toe te voegen. De titels kunnen gestreamd worden via webbrowsers, mobiele apparaten en de meeste aangesloten tv’s via de YouTube TV-app.

Concurrentie streamingdiensten

De concurrentie op het gebied van streaming, vooral in de Verenigde Staten, is moordend. Er duiken steeds meer nieuwe streamingdiensten op, zo ook in Nederland. Deze maand nog lanceerden Viaplay en HBO Max. Later dit jaar zal ook SkyShowtime zich aan dit aanbod toevoegen.
Benieuwd naar deze nieuwe streamingdiensten? Hier vind je alles wat je moet weten over Viaplay en hier vind je onze review over HBO Max.