Yakuza ontwikkelaar niet geïntereseerd in de Switch: "Dat is voor kids"

News
donderdag, 15 september 2022 om 15:00
yakuza 8 headerf1663154398
De Yakuza franchise is geliefd bij veel spelers en krijgt in de nabije toekomst maar liefst drie games erbij. De titels zullen alleen niet naar de Nintendo Switch komen, omdat het platform volgens de ontwikkelaar voornamelijk voor kids is.
Waar de Yakuza games vroeger alleen naar de PlayStation consoles kwam, hebben Ryu Ga Gotoku Studio en SEGA de franchise flink uitgebreid naar andere platformen. Zo kan je de games nu ook spelen op de Xbox consoles en PC.
Een vrij logische optie zou dan ook zijn om de Yakuza games te brengen naar de Nintendo Switch, aangezien het één van de meest populaire consoles ooit is - laat staan in thuisland Japan.
Maar Masayoshi Yokoyama, het studiohoofd van Ryu Ga Gotoku, heeft duidelijk gemaakt dat de Yakuza franchise niet naar de Switch zal komen. In ieder geval niet in de nabije toekomst. Dat laat hij weten aan de aanwezige media op RGG Summit, waaronder IGN.

“Ten eerste is het de vraag of onze games wel op de Switch kunnen draaien. En daarnaast is de Switch een platform voor een jonger publiek. Zo zien we het in Japan in ieder geval. Het is gemaakt voor kids.”

Veel Yakuza games in aantocht

Fans van de reeks hoeven binnenkort dus geen port naar de Switch te verwachten. Wel kunnen ze uitkijken naar een hele hoop Yakuza releases. Eerst komt in februari namelijk een remake van Yakuza Ishin. De titel is nooit buiten Japan uitgekomen, maar daar komt met de remake verandering in.
Later in 2023 komt RGG met Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name. De spin-off met een opvallende titel zal het verhaal van Kazuma Kiryu vertellen na Yakuza 6. En dan komt in 2024 ook nog eens Yakuza 8, met Kiryu én de nieuwe protagonist Ichiban Kasuga in de hoodrollen.