xCloud geeft ontwikkelaars toegang tot Xbox dev kit

News
vrijdag, 10 juli 2020 om 10:30
project xcloudf1588086653
Door de Corona-uitbraak werken veel mensen van huis. Dat geldt ook voor videogameontwikkelaars, maar veel ontwikkelaars hebben thuis geen toegang tot de dev kits die zij nodig hebben. Het xCloud team heeft hiervoor een oplossing bedacht.
In een blogpost vertelt Program Manager Allan Poore over de PC Content Test App (of PC CTA). Die staat ontwikkelaars toe vanuit huis toegang te krijgen tot hun dev kits. Zo kunnen zij zelfs in de huidige situatie aan hun games blijven werken. Bovendien hoeven ze nu niet elke dag opnieuw de nieuwste build te downloaden, 'wat meerdere uren kan duren'. Ontwikkelaars die dit systeem willen gebruiken kunnen contact opnemen met Microsoft.
Poore vertelt dat meerdere ontwikkelaars al gebruik maken van deze app, waaronder Rare en Eidos-Montréal. Rare kennen wij natuurlijk van Banjo Kazooie en Sea of Thieves. Eidos-Montréal is de ontwikkelaar van Deus Ex en Rise of the Tomb Raider.
Beide ontwikkelaars hebben een hoop goeds te zeggen over PC CTA. Guillaume Le-Malet van Eidos-Montréal vertelt dat 'xCloud ons een extra laag beveilging geeft, omdat het binnen ons netwerk blijft'. Sean Davies van Rare laat weten dat 'de PC CTA ervoor zorgt dat we weer op volle snelheid kunnen werken'.

Gamen in de cloud

Microsoft ontwikkelde in eerste instantie xCloud voor de fans. Het staat toe via de cloud games te streamen op je mobiel. Zo heb je altijd en overal toegang tot jouw spellen. In april konden gamers in Nederland de app uitproberen, maar het is niet bedoeld als een vervanging voor consoles.
Phil Spencer vertelt in een interview dat hij niet verwacht dat de hardware gaat verdwijnen. Volgens hem is de beste plek om te gamen nog altijd thuis op de bank. Hij ziet xCloud eerder als een extra optie, zodat je ook kan spelen als je van huis bent.

Populair Nieuws