Project xCloud preview van start in Nederland

  Microsoft is druk bezig om de preview van haar nieuwe dienst project xCloud uit te rollen in West Europa. Vanaf vandaag worden uitnodigingen naar onder anderen Nederlandse gamers gestuurd. Ook gamers in Duitsland en Frankrijk worden vanaf deze week uitgenodigd. Het gaat om de Android preview waar je je nog voor kunt opgeven.

  Project xCloud is de nieuwe streamingsdienst van Microsoft waarmee het mogelijk moet worden om Xbox-games die je in bezit hebt ook via het internet te streamen naar andere apparaten. Voorlopig werkt dat met zo'n 50 games. Je maakt geen gebruik van je eigen Xbox of PC, maar van Xbox-hardware die in datacenters van Microsoft zijn geplaatst. Deze wordt vervolgens via het internet naar je Android apparaat gestreamd.

  Project xCloud werd tijdens het X019 evenement aangekondigd. Dit jaar vindt een grote preview plaats, waarbij de nieuwe dienst stapsgewijs uitgerold wordt. Op dit moment is de dienst al beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea. Nu komen daar dus Frankrijk, Duitsland en Nederland bij. Op dit moment ondersteunt Project xCloud alleen Android toestellen.

  Aanmelden kan nog

  Mocht je je nog niet aangemeld hebben, dan kan dat op deze pagina. Controleer vooraf wel even of je in aanmerking komt. Je moet namelijk wel beschikken over een Microsoft account en gamertag, een Android-telefoon of -tablet met minimaal Android 6.0 en Bluetooth-versie 4.0 of hoger. Ook moet je een draadloze Xbox One controller met Bluetooth hebben. Als laatste heb je minimaal toegang tot internet via Wi-Fi of een mobiele dataverbinding met een downloadsnelheid van minimaal 10 Mbps nodig.

  Omdat Project xCloud nog in de preview-fase zit, waarschuwt Microsoft dat de service nog bugs of haperingen kan vertonen. De periode is voornamelijk bedoeld om feedback over de eventuele bugs te verzamelen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.