Consoles en PC nog lang geen verleden tijd volgens Phil Spencer

News
maandag, 06 juli 2020 om 14:00
xbox series x topf1582641194
De entertainment- en gamingwereld leunt steeds meer op streaming in plaats van fysieke kopieën. Toch hoeven we ons volgens Phil Spencer nog geen zorgen te maken dat consoles en PC's vervangen zullen worden. In een interview met Gamelab vertelt Spencer onder andere dat hij nog niet verwacht dat streamingdiensten consoles en PC's zullen vervangen.
Phil Spencer is vooral bekend als de baas van Xbox, maar Microsoft werkt daarnaast ook aan Project xCloud. Dat is een streamingdienst die Microsoft games naar andere apparaten laat streamen. Spencer vertelt nu: 'De xCloud was nooit bedoeld als vervanger voor PC's en consoles'. Dit is volgens hem omdat de kwaliteit nog steeds beter is op toegewijde machines, dat vertelt de topman tijdens een Keynote Fireside van de Gamelab Conference.

De toekomst van gaming

In april konden fans zich opgeven voor een Project xCloud preview. Toentertijd waren er vijftig games beschikbaar voor de dienst. De games worden via datacenters gestreamd naar mobiele apparaten. Een eigen PC of console is daarvoor niet nodig.
Ondanks dat xCloud een Microsoft project is, komt het niet als een verrassing dat Phil Spencer denkt dat streaming geen vervanging is. In april had hij sterke verwachtingen van consoles. Hij voorziet dat de Series X en PS5 meer impact zullen hebben dan wij nu verwachten. De Xbox CEO heeft dus erg veel vertrouwen in de fysieke platforms.
Dat het streamen van games nog 'volwassen moet worden' zien we ook terug bij Google Stadia. In november had het platform problemen met streamen in 4K. Ook zijn mensen ontevreden met het aanbod aan games. Over hoe lang het zal duren voor streamingdiensten PC's en consoles voorbij kunnen streven, kunnen we alleen maar speculeren.

Populair Nieuws