Xbox update laat backward compatible games beter draaien

News
donderdag, 11 maart 2021 om 11:00
xbox backcompat xbox series x fps boostf1613635766
Er is een nieuwe systeemupdate uitgebracht voor de Xbox One en Xbox Series S/X. De patch voegt ondersteuning toe voor de nieuwe draadloze headset van Microsoft en extra compatibiliteitsopties.
De nieuwe opties zouden een FPS Boost- en Auto HDR-functie zijn. De FPS Boost optie moet de prestaties van backwards compatible-games verhogen, tot 60 fps en in sommige gevallen zelfs tot 120 fps. De consoles zullen een melding aangeven dat de mogelijkheid om FPS Boost te gebruiken er is, zodra het spel wordt opgestart. Dezelfde melding toont ook de optie voor de Auto HDR-functie.

Extra Functies

Naast de nieuwe functies voor beter prestaties en HDR, wil Microsoft ook het beheren van je spellen vereenvoudigen. De Management-functie moet beter presteren, daarnaast geeft de console aan welke versie van het spel het meest geschikt is voor de console waar jij op speelt. Gebruikers krijgen ook de optie om te selecteren welke onderdelen van spellen ze willen instaleren, om ruimte te kunnen besparen.
Er komt ook nog een nieuwe functie in de webbrowser van de Xbox. Microsoft meldt dit zelf niet, maar volgens Windows Central zou dit er binnenkort ook in moeten zitten. Het zou gaan om Microsoft Edge op de Xbox, deze wordt binnenkort overgezet naar de Chromium-versie in plaats van de verouderde versie die op Windows pc’s ook stopt. Voor Alpha Skip Ahead Xbox Insiders, is de optie er al om de vernieuwde browser variant te gebruiken, en dat zou dus ook bij de nieuwe patch voor elke Xbox-gebruiker moeten gebeuren.