Xbox-topman verlaat Microsoft na meer dan twee decennia

News
maandag, 17 juli 2023 om 11:00
Microsoft moet afscheid nemen van één van de bekendste Xbox-leden. Larry Hryb, beter bekend als Major Nelson, verlaat namelijk het bedrijf na meer dan twee decennia.
Hryb heeft zijn vertrek bij Microsoft bekendgemaakt via een post op zijn social media-accounts. De topman bedankt daarin niet alleen zijn collega’s, maar ook de Xbox-fans waar hij veel contact mee heeft gehad door de jaren heen. Wat ‘Major Nelson’ nu gaat doen na 22 jaar bij Microsoft is nog niet bekend.

“Na 20 fantastische jaren heb ik besloten een stapje terug te doen en te werken aan het volgende hoofdstuk van mijn carrière. Terwijl ik even stilsta bij alles wat we samen hebben gedaan, wil ik de miljoenen gamers over de hele wereld bedanken die mij in hun leven hebben opgenomen. Ook wil ik de teamleden van Xbox bedanken voor het vertrouwen dat ze mij hebben gegeven voor een directe dialoog met onze klanten.”

De woordvoerder van Xbox

De functie van Hryb bij Microsoft was officieel de Xbox Director of Programming, maar hij kreeg ook al snel een andere ‘functie’ bij het bedrijf. Major Nelson, zoals hij bij de meeste fans bekendstond, was namelijk een soort woordvoerder voor Xbox op social media. Hij beantwoordde vragen van fans en bracht soms een stukje duiding over een aankondiging waar nodig.
Dat contact met de fans en iedereen op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Xbox, groeide later ook uit tot een podcast. Hryb werd namelijk de host van de Official Xbox Podcast. Via Twitter is duidelijk gemaakt dat er momenteel even een pauze wordt ingelast voor de podcast, waarschijnlijk om op zoek te gaan naar een vervanger.