Xbox werkt aan 'Monster Hunter-achtige' co-op game

News
vrijdag, 28 januari 2022 om 12:30
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
GamesBeat journalist Jeff Grubb stelt dat Xbox een Monster Hunter-achtige co-op game in ontwikkeling heeft. Zo maakt hij in een aflevering van een Giant Bomb-show bekend (die achter een betaalmuur zit). Certain Affinity, de studio die al jaren aan de Halo-games meewerkt, zou bezig zijn met de ontwikkeling van de game.
Xbox zou een Monster Hunter-achtige game in ontwikkeling hebben om haar Xbox Game Pass line-up wat meer diversiteit te geven. Zo meldt Grubb in de podcast. Grubb zegt:

"Ze werken met Certain Affinity aan wat lijkt op een Monster Hunter-achtige game, een Monster Hunter-kloon. Ze zien de gameplay-stijl als een groot succes en Microsofts gedachte zou zijn 'hey, wij zouden zo'n game moeten maken, wie komt zo'n titel pitchen?'. Ze willen meer diversiteit in de soorten games die ze op Xbox Game Pass verschijnen en dit is daar een voorbeeld van."

Grubb heeft gehoord dat Microsoft wel wat ziet in een soort Monster Hunter-game. Alleen zou de oorspronkelijke titel van Capcom te duur zijn om op Xbox Game Pass te krijgen. Omdat Microsoft wel zo'n game wil, is de uitgever bij eigen studio's gaan kijken wie zo'n game wil maken. Grubb stelt dat de game een project is dat voor de lange baan bedoeld is en jarenlang ondersteund moet gaan worden.
monster hunter world review monsterlijk goed 125574

Monster Hunter-achtige co-op game van Certain Affinity?

Certain Affinity is al jaren een ondersteunende studio voor de Halo-games, maar werkte in het verleden ook al aan Call of Duty, Left 4 Dead en DOOM. De studio kondigde vorig jaar al aan dat er aan een nieuwe IP gewerkt wordt. Mogelijk gaat het om de game waar Grubb het over heeft. Uiteindelijk zal de tijd leren of dit daadwerkelijk het geval is.