Xbox Series X verkoopcijfers ineens toch gedeeld

News
vrijdag, 30 juni 2023 om 15:30
xbox series x xbox series sf1628074558
Het is geen geheim dat Xbox consoles meestal niet heel veel verkopen vergeleken met de PlayStation van dezelfde generatie. Maar de exacte cijfers maakt Microsoft meestal niet openbaar. Nu zijn ineens toch de verkoopcijfers van de Xbox Series X en Xbox One gedeeld.
Verkoopcijfers van Xbox consoles worden al jaren niet meer gedeeld. Microsoft beweert dat die specifieke statistiek niet zo belangrijk is, maar er is ook vaak de aanname dat de cijfers gewoon niet zo goed zijn. Nu zijn er ineens officiële cijfers, die inderdaad niet heel spectaculair te noemen zijn.
Tijdens een ID@Xbox presentatie op een Braziliaans festival heeft Xbox namelijk onthuld dat er meer dan 21 miljoen Xbox Series X en Series S consoles zijn verkocht. De Xbox One en Series X/S samen zijn ongeveer 79 miljoen keer verkocht, wat betekent dat de Xbox One zo’n 58 miljoen keer over de toonbank ging. Het zijn geen indrukwekkende cijfers vergeleken met PlayStation.
De Xbox One is namelijk blijven steken op ongeveer de helft van wat de PS4 verkocht is. De Xbox Series X en Series S lopen ook ongeveer de helft achter op de PS5, die volgens de laatste cijfers ruim 38 miljoen keer is verkocht. Veel van die PlayStation consoles zijn pas verkocht nadat de voorraadproblemen waren opgelost (Xbox worstelt er nog steeds mee), maar zelfs voordat dat zover was, was de PS5 het huidige aantal van de Xbox Series X al voorbij.

Xbox Series S wel een succes

Waar Microsoft wel goed in lijkt te slagen is het aanspreken van nieuw publiek. Vooral de Xbox Series S is wat dat betreft effectief gebleken. Volgens Microsoft heeft ongeveer de helft van de Series S-eigenaren voor het eerste een Xbox.