Microsoft legt de Xbox Series X Velocity architectuur uit

News
donderdag, 16 juli 2020 om 9:00
xboxseriesxtech inline1f1597234733
Jason Ronald, Xbox Series X Director of Program Management, heeft in een video de Velocity architectuur van de Xbox Series X uitgelegd. Daarbij meldt hij de vier sleutelelementen die ervoor zorgen dat de next-gen console extreem goed presteert.
Ronald meldt in de video dat het Xbox Series X Velocity Architecture design zal zorgen voor kleinere game downloads, kortere en minder laadtijden en in principe ervoor zorgt dat de console extreem soepel werkt. Dit wordt gedaan door vier sleutelelementen die naast de processor van de Xbox Series X:
  • Custom NVME SSD: De Series X SSD zorgt voor 40 keer zoveel data transfer per seconde ten opzichte van de Xbox One, en is ontworpen om qua prestaties niet onder een vooraf ingesteld niveau te gaan. Ontwerpers kunnen hierdoor games ontwerpen zonder zich zorgen te maken over data transfer beperkingen.
  • Hardware Accelerated Decompression: Series X maakt gebruik van de standaard LZ decompressor, evenals een speciaal ontworpen algoritme dat game texture data decompressed. Hierdoor zullen games kleiner zijn en minder lang duren om te downloaden.
  • DirectStorage API: Dit is een nieuwe toevoeging aan de DirectX familie waarmee API's controle geven aan ontwikkelaars over hoe ze aan-/uit taken willen verdelen in de game. Hierdoor zullen er volgens Ronald virtueel geen laadtijden meer zijn, en zal fast travel ook echt fast travel zijn en je in een oogwenk naar een andere plek in de game brengen.
  • Sampler Feedback Streaming: Games gebruiken vaak verschillende kwaliteit van texturen op basis van hoe ver je van een plek bent. Ongeacht hoeveel van deze texturen je ziet op dat moment, moeten games van de huidige generatie deze altijd helemaal laden in de achtergrond voor een zo goed mogelijke kwaliteit. Via SFS kunnen deze texturen in delen worden geladen, waardoor de load minder is en de overige kracht van de console ergens anders gebruikt kan worden voor meer detail in de wereld.

Door Velocity Architectuur compleet nieuwe scenario's mogelijk

Met deze vier elementen gaat de Xbox Series X volgens Ronald ervoor zorgen dat de Xbox Series X de beste prestaties ooit gaat leveren. De games gaan er daardoor niet alleen gelikt uitzien, maar ook razendsnel opstarten en bijna niet laden. Ronald geeft aan dat er op deze manier 'volledig nieuwe scenario's mogelijk zijn, waar niet eerder over werd nagedacht in gaming'.
Eerder brachten wij je al alles dat je moet weten over de Xbox Series X, Smart Delivery en de pre-order mogelijkheden van de console.

Populair Nieuws