Xbox Series X/S geeft oude games een FPS boost

News
donderdag, 18 februari 2021 om 9:30
xbox backcompat xbox series x fps boostf1613635766
Microsoft heeft een gloednieuwe feature voor de Xbox Series X en Series S uit de doeken gedaan. Sommige backwards compatible games kunnen namelijk gebruikmaken van een FPS Boost. Hierdoor kun je oudere titels spelen met framerate die twee (en soms zelfs vier) keer zo goed is.
Met FPS Boost kunnen bepaalde games die via Xbox Backwards Compatibility speelbaar zijn op de Series X en Series S genieten van een extra framerate boost. Via haar blog maakt Microsoft bekend dat onderstaande titels voor nu genieten van een flinke boost:
Deze vijf titels zijn gekozen wegens de populariteit en omdat ze goed laten zien wat de mogelijkheden van de FPS Boost zijn. Zo is New Super Lucky's Tale geüpgraded met een framerate van 120fps, terwijl UFC nu gladjes 60pfs heeft op de Xbox Series S. Bovenstaande lijst games wordt volgens Microsoft in de toekomst aangevuld met nog vele andere games en is overigens ook bruikbaar als je Xbox Game Pass hebt.
xbox series x xbox series sf1628074558

Hoe werkt de FPS Boost op de Xbox Series X/S?

Zodra de feature wordt toegevoegd dit voorjaar kunnen spelers naar de "Manage Game"-optie navigeren. Zodra de "Compatibility Options" vervolgens aangeklikt wordt, kun je checken of jouw favoriete game een FPS Boost ondersteund. De optie is vergelijkbaar met de Auto HDR-optie die Backwards Compatibility op de Xbox Series X/S ondersteund. In dit menu kun je ervoor kiezen om de FPS Boost aan of uit te zetten.